Populiarėja ES parama lizingu

Vis daugiau smulkiųjų ir vidutinių Lietuvos įmonių aktyviai naudojasi ES parama, teikiama lizingo bendrovėms garantijų forma. Vienas pagrindinių tokios paramos formos privalumų yra „biurokratijos“ nebuvimas bei greitas sprendimų priėmimas.
 
Europos investicijų fondas (EIF) per savo finansinį partnerį – SIA „UniCredit Leasing“ Lietuvos filialą – jau garantavo per 31 mln. litų vertės lizingo sandorių.

Iš viso pagal praėjusių metų birželį sudarytą ir trejus metus galiosiančią sutartį „UniCredit Leasing“ Lietuvoje planuoja pasirašyti virš 103,6 mln. litų naujų lizingo sandorių su smulkiuoju ir vidutiniu verslu.

„Įmonei, investuojančiai į gamybinės įrangos ar įvairios kitos technikos atnaujinimą, tereikia kreiptis į mūsų lizingo bendrovę ir visi reikalingi veiksmai paramai gauti bus atlikti mūsų jėgomis“, – teigia „UniCredit Leasing“ Lietuvos filialo generalinis direktorius Laimonas Belickas.

Anot L. Belicko, EIF garantija lizingo klientui suteikia labai apčiuopiamą naudą. „Pirmiausia – padidėja sprendimo dėl finansavimo priėmimo greitis. Antra, tampa įmanoma suteikti finansinį lizingą su gerokai mažesniu pradiniu įnašu. Be to, garantijos gali būti naudojamos ir naujoms verslo idėjoms remti“, – sako „UniCredit Leasing“ Lietuvos filialo vadovas.

„UniCredit Grupei“ Baltijos šalyse atsisakius banko operacijų, pagrindine Grupės veiklos sritimi šiame regione tapo lizingas. Planuojama plėsti šių paslaugų spektrą, toliau vystyti privačių asmenų finansavimą, paslaugas ūkininkams. „UniCredit Leasing“ Lietuvos filialas finansuoja ne tik naujo, bet ir naudoto turto įsigijimą. Per šiuos metus filialas jau sudarė virš tūkstančio naujų lizingo sutarčių bendrai 138 mln. litų vertės sumai.

„UniCredit Leasing“ Baltijos šalyse yra vienas stambiausių lizingo rinkos dalyvių. Kol kas daugiausia sandorių sudaroma Latvijoje (ten bendrovė veikia nuo 1998-ųjų), tačiau Lietuvos dalis sparčiai didėja. „Šiemet ir sandorių vertės, ir pelningumo prasme jau lenkiame kolegas Estijoje, o Lietuvos rinkos potencialas kartu su naujų produktų plėtra leidžia tikėtis nuoseklaus spartaus augimo ir ateityje“, – teigė L. Belickas.

Apie EIF

EIF pagrindinė misija – skatinti labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių finansavimą visoje Europoje. EIF kuria ir plėtoja specialiai šiam rinkos segmentui skirtus rizikos kapitalo ir garantijų instrumentus. Tokiu būdu EIF įgyvendina ES tikslus skatinti inovacijas, taikomuosius tyrimus ir plėtrą, verslumą, augimą ir užimtumą. 2012 m. pabaigoje EIF iš viso buvo investavęs virš 6,5 mlrd. eurų į rizikos kapitalo fondus. EIF, investavęs į daugiau kaip 400 fondų visoje Europoje, yra svarbus žaidėjas Europos rizikos kapitalo rinkoje dėl investicijų apimties ir krypčių, ypač aukštųjų technologijų ir verslo pradžios segmentuose. 2012 m. pabaigoje EIF garantijų įsipareigojimai sudarė daugiau nei 250 sandorių už 8 mlrd. eurų, todėl EIF vaidina svarbų vaidmenį kaip pagrindinis garantijų už mažų ir vidutinių įmonių paskolas ir labai mažas paskolas teikėjas Europoje.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.