Daugiabučių renovacija įgauna pagreitį

Šakių rajone įgyvendinama savivaldybės daugiabučių namų energinio efektyvumo didinimo 2013-2020 m. programa įgauna pagreitį, - baigiami formuoti renovuotinų daugiabučių namų statybų rangos darbų ir techninių projektų rengimo paslaugų viešųjų pirkimų paketai.
 
Artimiausiu metu pirkimų kataloge bus paskelbti paskutinių penkių I etapo daugiabučių namų  renovacijos darbų pirkimo paketai. Prasidėjus konkretiems darbams, bendrovei „Šakių vandenys“, atsakingai už renovacijos programos įgyvendinimą rajone, tenka susidurti ir su tam tikrais sunkumais.

Dėl vieno daugiabučio namo ( Jaunystės takas 5, daugiabučių namų savininkų bendrija „Zanavykas“)  bus skelbiamas pakartotinis konkursas, nes šis namas nebuvo įtrauktas į rajono daugiabučių namų renovacijos programos I etapo daugiabučių namų sąrašus. Gyventojai turi pačių užsakymu parengtą investicijų planą ir techninį projektą, paruoštus vadovaujantis ankstesnėmis šalies daugiabučių namų renovacijos programomis. Dėl to atsirado įvairių neatitikimų su šiuo metu įgyvendinamos programos nuostatomis. Abipusiu sutarimu kol kas su konkursą laimėjusiu rangovu  UAB „Statybų vizija“ sutarties nutarta nepasirašyti.

Iki vasario 13 dienos jau buvo suformuotas pirkimų paketas dėl daugiabučių namų V.Kudirkos g. 82A, V.Kudirkos g. 82B ir Vytauto g. 4 . Taip pat paruoštas pirkimų paketas dėl daugiabučių namų Vytauto g. 21 ir Šaulių g. 18.  Konkursams pasibaigus, paaiškės rangovai.

Po viešų diskusijų ir ginčų pasirašyta ir paskutinė privaloma Pavedimo sutartis, kuria daugiabučio namo savininkų bendrija „Siesartis“ įpareigojo UAB „Šakių vandenys“ administruoti šio daugiabučio namo renovacijos projektą. Tad dėl šio namo renovacijos projekto įgyvendinimo tolimesnės eigos viešųjų pirkimų kataloge www.cpo.lt jau paskelbtas statybos darbų rangos ir techninio projekto rengimo konkursas. Potencialus rangovas (jei bent vienas paslaugų teikėjas pasiūlys ne didesnę nei nurodyta maksimali galima investicijų suma) paaiškės vasario 24 dieną. Šis daugiabutis namas sublokuotas su V.Kudirkos g. 102B daugiabučiu namu, kurio renovacijos rangovas jau žinomas – darbus vykdys UAB „Elsis TS“.

Renovacijos procesas šalyje vyksta ne taip sklandžiai, kaip tikėtasi. Didžiausia problema – per mažas darbų rangovų skaičius viešųjų pirkimų kataloge www.cpo.lt. „Pirkti“ renovuotinų daugiabučių namų statybos darbus gali tik tie tiekėjai, kurie yra registruoti šiame kataloge. Jų šiuo metu yra tik 61, o tuo tarpu vien I programos įgyvendinimo etape dalyvauja per 700 daugiabučių namų, II etape planuoja dalyvauti net 1,5 tūkst. daugiabučių namų. Kaip rodo jau skelbtų viešųjų pirkimų statistika, įvyksta (potencialūs rangovai pasiūlo ne didesnę nei nurodyta konkurso sąlygose darbų kainą) tik apie 27 proc. paskelbtų pirkimų (iš 96 šalyje skelbtų pirkimų įvyko tik 26). Kol kas nė vienas skelbtas konkursas dar neįvyko ir  kaimyniniuose  Jurbarko bei Vilkaviškio rajonuose.

Visgi viena gera žinia pasiekė II renovacijos etape dalyvaujančių 25 daugiabučių namų Šakiuose, Gelgaudiškyje, Lekėčiuose, Išdaguose, Kudirkos Naumiestyje ir Kretkampyje gyventojus. Vasario 12 dieną įvyko viešasis konkursas dėl šių daugiabučių namų investicijų planų ir energinio naudingumo sertifikatų rengimo paslaugų pirkimo. Konkursą laimėjo UAB „Projektų rengimo centras“. Per penkias darbo dienas Šakių rajono savivaldybė su konkurso laimėtojais pasirašys sutartį. Investicijų planų ir energinio naudingumo sertifikatų rengimo išlaidas apmokės VšĮ „Būsto energijos taupymo agentūra“, todėl daugiabučių namų gyventojams už paslaugas mokėti nereikės.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.