Kad gyventume sveikiau!

siaurietiskas ejimas
Nuotr. Vienas iš sveikatingumo savaitės renginių, kurį organizavo Visuomenės sveikatos biuras, šiaurietiškas ėjimas.


Minint Pasaulinę sveikatos dieną visą praėjusią savaitę Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras organizavo su sveikatinimu susijusius renginius, į kuriuos buvo kviečiami visi rajono gyventojai.
 
Pirmadienį visuomenės sveikatos specialistės laukė žmonių, norinčių, kad būtų įvertintas jų fizinis pajėgumas, tačiau, kaip apgailestavo Indrė Biemolt, neapsilankė nė vienas žmogus. Džiugu, jog gan didelio susidomėjimo sulaukė galimybė Visuomenės sveikatos biure atlikti kūno kompozicijos analizę ir sužinoti savo biologinį amžių, svorį, kūno masės indeksą, raumenų ir kaulų masę, procentinę kūno skysčių ir riebalų išraišką bei pilvo riebalų lygį ir dienos kalorijų normą. Analizės atlikti atvyko įvairaus amžiaus žmonės, daugiausiai besirūpinantys savo sveikata bei sportuojantys. I. Biemolt pasidžiaugė, jog visų apsilankiusiųjų rezultatai buvo geri, gal tik vieno kito biologinis amžius buvo didesnis nei yra iš tikrųjų. Antradienį visuomenės sveikatos specialistė Vilma Grumčiuvienė vedė šiaurietiško ėjimo užsiėmimą.

Kadangi šių metų Pasaulinės sveikatos dienos tema – depresija, balandžio 5 d. Šakių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biure vyko paskaita „Depresija ir emocijų slopinimo pasekmės“. Paskaitą skaitė psichologė Zita Skaisgirienė. Paskaitos metu buvo pasakojama apie neigiamų minčių padarinius, kodėl svarbu atsikratyti nemalonių emocijų ir kokios yra prevencinės priemonės nuo emocinės raidos sutrikimo.

Psichologė teigė, kad bene svarbiausia depresijos prevencija – tai nuo kūdikystės palaikomasis atsakomasis ryšys su artimuoju (ypač motina). Didžiausias vaidmuo tenka tėvams: kaip jie bendraus su vaiku, kokias emocijas jam rodys – tai ir lems jo ateitį, emocinę raidą tolesniame gyvenime. Paskaitos pabaigoje psichologė pateikė anketas, kurias užpildžius buvo galima numatyti, ar žmonėms reikalinga konsultacija dėl depresijos galimo vystymosi, ar ne.

Pasaulinė sveikatos diena yra švenčiama kasmet balandžio 7 d. Šią šventę inicijuoja Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) nuo 1950 metų. Diena švenčiama siekiant supažindinti visuomenę su tam tikromis su sveikata susijusiomis temomis, šitaip pabrėžiant PSO prioritetines sritis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.