Motyvacija netylėti, nebijoti, būti savimi

laurinciukiene
Nuotr. Lidija Laurinčiukienė 40-čiai rajono mokyklų mokinių ir įvairių organizacijų narių vedė motyvacinę paskaitą, kurios metu jaunimas atliko daug įdomių, kartu ir šmaikščių užduočių.

Praėjusį trečiadienį, įgyvendinant Šakių jaunimo sąjungos „Apskritasis stalas“ projektą, „Žiburio“ gimnazijoje žurnalistė lektorė Lidija Laurinčiukienė 40-čiai rajono švietimo įstaigų moksleivių ir organizacijų narių vedė motyvacinę paskaitą tema „Kaip „parduoti save“ per 15 minučių?“
 
Paskaitos metu jaunimas mokėsi pažinti, išreikšti save. L. Laurinčiukienė dieną praleido bendraudama su jaunais žmonėmis, mokė, kaip viešai įtaigiai prisistatyti įvairiose situacijose, įveikti viešumos baimes ir egzaminų stresą bei kaip susiplanuoti savo sėkmingą karjerą ir įgyvendinti svajones.

Lektorė L. Laurinčiukienė yra apkeliavusi pasaulį, susipažinusi su įvairių tautų žmonėmis, nebijanti atvirauti ne tik apie savo karjerą, bet ir apie asmeninį gyvenimą, tad moksleiviams galėjo pateikti labai įvairių pavyzdžių ne tik iš darbinės, bet ir iš asmeninės patirties. Nors mokiniai iš pradžių buvo kiek nedrąsūs, tai po kiek laiko kuo puikiausiai jautėsi, kai jiems buvo užduodami klausimai ar kai pasiskirsčius grupelėse reikėjo atlikti įvairias užduotis.

Lektorė daug pavyzdžių pateikė iš savo, kaip universiteto dėstytojos, santykių ir metodų, kurie padeda sukurti šiltą atmosferą bendraujant su studentais.

„Apskritojo stalo“ pirmininkas Tautvydas Šukys pasakojo, kad įvyks dar bent vienas jaunimo ir L. Laurinčiukienės susitikimas, jei prireiks, bus ir daugiau tokių paskaitų.

„Galutinis šių susitikimų tikslas – kad jaunimas savo iniciatyva parengtų projektus kasmetinėms rajono savivaldybės finansuojamoms jaunimo programoms“, – kalbėjo T. Šukys.

Kitas jaunimo ir lektorės susitikimas planuojamas kovo mėnesį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.