Šakių rajono meno mokykla viliasi sulaukti pagalbos

meno mokykla
Nuotr. Šakių rajono meno mokyklos vadovas Einaras Martinaitis teigia: įrengus pastato trečiąjį aukštą, jame galėtų įsikurti Dailės skyriaus auklėtiniai.

Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Šiais metais Šakių rajono meno mokykloje mokosi rekordinis skaičius vaikų – 380. Savaime suprantama, tokiu pasiekimu džiaugiasi visa mokyklos bendruomenė, tačiau yra problema, slegianti jų pečius, – vaikai nebetelpa mokyklos patalpose, todėl žūtbūt reikalingas trečiojo aukšto įrengimas.

Mokiniams nesaugu

Meno mokyklos vadovas Einaras Martinaitis ne kartą kreipėsi į rajono savivaldybės administraciją, prašydamas įrengti trečiąjį mokyklos pastato aukštą, tačiau pastangos kol kas – bevaisės.

Paskutiniajame rašte rajono savivaldybės administracijai buvo rašoma: „Prašau rasti galimybę skirti lėšas Šakių rajono meno mokyklos pastato trečio aukšto įrengimo ir pritaikymo Dailės skyriaus darbams pagal paruoštą techninį projektą. Dailės skyriuje mokosi 95 mokiniai, todėl dalį patalpų tenka nuomotis iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos. Negalime įruošti higienos normas atitinkančių klasių tapybai, keramikai, mokiniams nesaugu vaikščioti iš vieno pastato į kitą.“

Kaip prisiminė mokyklos direktorius E. Martinaitis, dabartinis mokyklos plotas apskaičiuotas mokytis maždaug 245 vaikams, o šiuo metu mokosi kur kas daugiau. Kita vertus, mokyklos vadovybė labiausiai baiminasi dėl vaikų saugumo.

„Juk tas pamokas lanko ir visai maži, vos septynerių, aštuonerių metų vaikai. Daliai Dailės skyriaus mokinių pamokos vyksta senajame gimnazijos pastate. Jų vaikščiojimas iš Meno mokyklos į senąjį gimnazijos pastatą visuomet kelia baimę“, – kalbėjo direktorius.

„Klasės labai nedidelės. Normaliai, tvarkingai dirbant, prie molbertų galėtume sustatyti po šešis mokinius, o dabar jų būna 12–13“, – sakė E. Martinaitis.

Techninis projektas

2008–2009 m. atlikus Meno mokyklos pastato renovaciją buvo parengtas techninis projektas trečiojo aukšto įrengimui ir pritaikymui Dailės skyriui. Patalpų įrengimo sąmata tuo metu buvo apie 150–200 tūkst. litų. Žinoma, dabar, skaičiuojant eurais, skaičiai tikriausiai būtų kitokie.

„Visaip bandėme gauti lėšų šiems darbams, dalyvavome įvairiuose projektuose, deja, nepasisekė. Įrengus trečiąjį aukštą, tai būtų paskutinis etapas, – Meno mokykla būtų tokia, kokia ir turėtų būti. Nenuleidžiame rankų ir labai tikimės, kad pavyks sutvarkyti patalpas. Juk tai nėra būrelis, tai yra mokykla, čia besimokantys vaikai gauna didžiulį bagažą žinių“, – mintimis dalijosi direktorius.

Anot jo, palėpės patalpos, jas tinkamai įrengus, Dailės skyriaus mokiniams tiktų tobulai. O čia per stoglangius patenkantis natūralus, ne dirbtinis apšvietimas pradžiugintų ne vieną mokinį.

Neaišku

Rajono savivaldybės mero pavaduotojo Edgaro Pilypaičio pasiteiravus, ar gali Meno mokyklos bendruomenė tikėtis, kad bus numatytos lėšos reikalingiems darbams, E. Pilypaitis kol kas nieko konkretaus pasakyti negalėjo.

„Šiuo metu 2017 m. biudžetas yra dėliojamas ir tik jį sudėliojus galėsime pažiūrėti, kokios yra galimybės skirti lėšų. Skolinimosi limitas savivaldybei yra dar labiau sumažėjęs, nebebūsime dotuojama savivaldybė, todėl praktiškai teks gyventi iš to, ką susirinksime. Reikia labai gerai įvertinti realią situaciją, ką mes turime“, – komentavo E. Pilypaitis.

Kita vertus, mero pavaduotojas taip pat mano, kad Meno mokyklos erdves reikia praplėsti, kad visi mokiniai galėtų mokytis vienoje vietoje, juo labiau, kad yra parengtas ir dar galioja techninis projektas.

„Nebuvo kada pasidomėti kaštais, kurių reikėtų. Taip, kažkoks sprendimas bus, įvertinus visas aplinkybes. Reikėtų išsiaiškinti, ar darbai būtų atliekami iš biudžeto lėšų, o gal pavyktų dalyvauti kokiame nors tarptautiniame bendradarbiavimo projekte, toks variantas būtų geriausias“, – sakė E. Pilypaitis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.