Dalijosi sėkmės istorija

Praėjusį savaitgalį Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyko paroda „Mokykla 2017“, kur dalyvavo ir mūsų rajono atstovai.

Sėkmės istorija dalijosi Plokščių mokykla-daugiafunkcis centras. Plokštiečiai pristatė savo veiklos patirtis – „Mokykla be sienų. Mokykla ir bendruomenė. Ką jos reiškia viena kitai?“
 
Minėta paroda yra švietimo metų renginys, kuriame susitinka, mokosi, diskutuoja ir gerąja patirtimi dalijasi visa švietimo bendruomenė, verslo įmonių ir nevyriausybinių organizacijų atstovai.

Lietuvos muziejų asociacija kvietė parodos lankytojus lankytis muziejų edukaciniame stende MuMo („Muziejus – Mokyklai“). Penktadienį stende pasirodė Zanavykų muziejaus darbuotojos. Jos kvietė apsilankyti Zanavykijoje, pristatė muziejaus edukacines programas, skirtas vaikams ir suaugusiems, muziejuje naudojamas mokymo priemones.

Paroda kiekvienais metais turi savitą raišką. Šių metų parodos šūkis – „Mokykla be sienų“. Stipriausiai renginyje plėtojama „Geros mokyklos“ tema, skatinanti pagalvoti apie savo mokyklą, padrąsinanti ir įkvepianti pažvelgti į mokyklą naujai. Parodos stenduose, seminaruose ar praktikų pristatymuose – visur galėjai surasti idėjų mokyklos kaitai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.