Šiemet vaisių dalijimas mažinamas beveik perpus

obuolysAsta GVILDIENĖ

Praėjusiais mokslo metais vaisių buvo išdalyta dvigubai daugiau nei buvo planuota, nes prie programos prisijungė priešmokyklinio ir ikimokyklinio amžiaus vaikai. Todėl šiemet dėl lėšų stokos moksleiviai obuoliu, kriauše, apelsinu ar bananu mėgausis tris ir mažiau kartų per savaitę, ir, kaip minėjome, tik nuo lapkričio mėnesio.  

Nuotr. Dėl praėjusiais metais viršytų lėšų, šiemet šalies moksleiviai vaisiais mėgausis du arba tris kartus per savaitę ir tik nuo lapkričio mėnesio.

Suvartojo dvigubai daugiau nei planuota

Kaip informavo Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros vadybininkė Laima Grachauskienė, vaisių vartojimo skatinimo mokyklose taisyklės buvo pakoreguotos dėl lėšų stokos. Mat praėjusiais metais, prie pradinukų prisijungus priešmokyklinio ir ikimokyklinio amžiaus vaikams, vaisių buvo išdalyta dvigubai daugiau nei planuota. Tad šiemet jų kiekį tenka sumažinti beveik perpus. Jei ankstesniais metais vaikai vaisių gaudavo penkis kartus per savaitę, tai šiemet gaus tik tris ir mažiau kartų. Be to, pasak L.Grachauskienės, jei 2010 – 2011 mokslo metais programoje „Vaisių vartojimo skatinimas mokykloje“ dalyvavo 350 švietimo įstaigų, tai 2011 – 2012 mokslo metais jų yra daugiau nei 1200. Todėl visiems metams skirtų daugiau nei 5 mln. litų nepakako. „Ši suma buvo viršyta beveik dvigubai, todėl šiais metais turime išsiversti su turimomis lėšomis, - teigė agentūros vadybininkė. – Be to, šiais mokslo metais pasibaigs ir programos „Vaisių vartojimo skatinimas mokykloje“ strategija. Pavasarį paaiškės, ar jos įgyvendinimas bus tęsiamas toliau.“
 
Įsijungė daugelis rajono švietimo įstaigų

Kaip informavo rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotojas Elvydas Pauliukėnas, jei pirmaisiais programos „Vaisių vartojimo skatinimas mokykloje“ metais vaisius vaikams dalijo tik viena ar dvi mokyklos, tai praėjusiais metais ją įgyvendino didžioji dalis rajono švietimo įstaigų. Vaisių vaikams nedalija tik Barzdų pradinio ugdymo skyriuje, Gelgaudiškio ir Lekėčių vidurinėse mokyklose, Kriūkų vidurinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyriuje „Pušelė“, Paluobių pagrindinėje mokykloje, Šakių mokykloje „Berželis“. Nuo šių metų į programą žada įsijungti Žvirgždaičių progimnazija ir Šakių lopšelis – darželis „Klevelis“.

Programoje dalyvaujančių mokyklų ir darželių vadovai šiek tiek nuvilti programos taisyklių pakeitimais – vaikai vaisių gaus ne kasdien, kaip buvo praėjusiais metais, o tik du ar tris kartus per savaitę. Rugsėjo - spalio mėnesiais daugelis obuolių ir kriaušių gali rasti dar ir savo soduose, tačiau vėliau šios rudens dovanos baigsis. Vaisiai mažiesiems labai reikalingi šaltuoju metų laiku, kai jų ne vienam tenka ieškoti parduotuvėse, tik šios gėrybės, deja, prieinamos ne visų šeimų vaikams. Todėl jiems programos „Vaisių vartojimo skatinimas mokykloje“ dalijami vaisiai labiausiai reikalingi.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.