Baltkojų girininkijoje baigtas tiesti žvyrkelis

Pasinaudojusi Europos Sąjungos parama VĮ Šakių miškų urėdija Baltkojų girininkijoje nutiesė 1,2 km ilgio miško kelią. Šio projekto įgyvendinimas urėdijai atsiėjo apie 150 tūkst. Eur, 60 proc. šių išlaidų padengta Europos Sąjungos paramos lėšomis.
 
Kaip sakė Šakių miškų urėdijos vyriausiasis inžinierius Gintaras Bacevičius, šis žvyrkelis gyventojams ir girininkijos darbuotojams sutrumpins kelią net 7 kilometrais.

„Anksčiau norint pasiekti tam tikrą vietą reikėdavo daryti didžiulį lankstą. Žvyrkelis sujungs du kelius, pagerins susisiekimą. Šis kelias buvo būtinas normaliai miškų ūkinei veiklai vystyti Šakių miškų urėdijos Baltkojų girininkijos teritorijoje“, – aiškino G. Bacevičius.

Anot jo, urėdija kasmet prižiūri apie 400 km miško kelių (greideriuoja kelius, šienauja pakeles, valo sniegą), tam vidutiniškai panaudoja 145 tūkst. Eur nuosavų lėšų.

„Miškų urėdijos miško kelių būklė yra patenkinama. Pagal ankstesniais metais skirtą finansavimą kelių priežiūrai urėdija galėdavo tik palaikyti esamą kelių būklę, bet normaliam kelių remontui ar naujiems keliams tiesti, jiems rekonstruoti nuosavų lėšų nepakakdavo“, – pasakojo G. Bacevičius.

Šiek tiek geresni buvo 2014 m., kai urėdija iš nuosavų lėšų paprastojo remonto būdu galėjo sutvarkyti 22 km kelių.

Papildomai urėdija kasmet panaudoja 30–55 tūkst. Eur. Lietuvos automobilių kelių direkcijos skirtų lėšų vietinės reikšmės kelių statybai ar rekonstrukcijai. Iš šių lėšų 2014-2016 m. ketinama nutiesti 1,2 km naujo kelio Plokščių girininkijoje.

Anot G. Bacevičiaus, iš viso urėdijos teritorijoje yra 1 095,99 km kelių, iš jų 852,94 km – urėdijos valdomuose miškuose. Miško kelių – 799,78 km.

Baltkojų girininkijoje nutiesto kelio darbus atliko viešąjį konkursą laimėjusi UAB „Kavesta“. Darbai miške vyko nuo pernai kovo iki šių metų birželio. Techninės priežiūros darbus atliko UAB „Stamela“ statybos techninis prižiūrėtojas Kostas Girčius, kuris nusiskundimų dėl kelio kokybės neturėjo.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.