Žengtas žingsnis dėl rekonstrukcijos defektų ištaisymo

verslo bite
Nuotr. Antradienį rajono savivaldybėje vyko susitikimas su UAB „Verslo bitė“ akcininku Giedriumi Skorupsku (kairėje). Buvo numatyta, jog įmonė turės likviduoti Kudirkos Naumiesčio kultūros centre po atliktos rekonstrukcijos atsiradusius 24 defektus.

Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Su defektais atliktos Kudirkos Naumiesčio kultūros centro rekonstrukcijos šleifas velkasi iki šiol. 2012 m. prasidėjus darbams ir net nespėjus jiems pasibaigti, pradėjo lįsti pirmieji defektai, dėl kurių ištaisymo vyko jau keli susitikimai su rekonstrukcijos darbus atlikusia UAB „Verslo bitė“.

36 defektai

Kultūros centro rekonstrukcijos darbai, kurie kainavo apie 634 tūkst.eurų, baigėsi prieš trejus metus. Rekonstrukcijos darbams dar bevykstant pradėjo lįsti pirmieji defektai. Jau tuo metu kultūros centro direktorė Laima Mockevičienė nerimavo dėl tokios situacijos ir baksnojo į akivaizdų rekonstrukcijos broką. Tiesa, statybininkai daug klaidų ištaisė. Tačiau šiuo metu UAB „Šakių komunalinis ūkis“ inžinierius Giedrius Pulokas, prižiūrintis pastatą, yra sudaręs defektų sąrašą, kuriame jų puikuojasi net 36.

Dar kovo mėnesį Kudirkos Naumiesčio kultūros centre vyko specialiai šiam reikalui nagrinėti sudarytos savivaldybės komisijos ir techninės priežiūros atstovų susitikimas su „Verslo bitės“ akcininku Giedriumi Skorupsku, kuris tada, kai buvo atliekama rekonstrukcija, buvo šios įmonės vadovas. Nors tą kartą buvo labiau vadovaujamasi emocijomis ir didžiąją susitikimo dalį buvo reiškiami priekaištai vieni kitiems, vis tik buvo prieita prie išvados, jog bendrovės atstovai raštiškai pateiks informaciją, kada imsis defektų šalinimo darbų. Pažadas buvo ištesėtas.

Vėliau „Verslo bitės“ pateikto atsakymo aptarti rinkosi jau minėtoji savivaldybės komisija. Tiesa, kaip teigiama gautame atsakyme, bendrovė prisiima kaltę dėl daugelio defektų, tačiau yra ir tokių, kurie atsirado ne dėl jų kaltės. Taip pat pasirodė, kad pateiktame rašte iš 36 defektų apie šešis apskritai neužsiminta, todėl komisija buvo nusprendusi vėl raštiškai kreiptis į „Verslo bitę“ ir planuoti dar vieną susitikimą, kad būtų sudėlioti visi taškai ir prasidėtų konkretus susitarimas dėl defektų ištaisymo.

Sąrašas sutrumpėjo

Antradienio rytą laikinai rajono mero pareigas einančio tarybos nario Juozo Puodžiukaičio darbo kabinete ir įvyko šis susitikimas su G. Skorupsku. Susitikime taip pat dalyvavo Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis, G. Pulokas, Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausioji specialistė bei projekto vadovė Aurelija Papievienė. Deja, atvykę į susitikimą spaudos atstovai iš jo buvo išprašyti, argumentuojant tuo, kad informacija bus pateikta vėliau, o dabar „niekas nenori daryti turgaus“.

Po susitikimo susisiekus su G. Skorupsku, šis patikino, jog susitikimas praėjo gan sklandžiai, tiek viena, tiek kita šalis išsakė savo nuomones, aptarė visus išvardytus defektus.

„Susitikę nusprendėm, kurie defektai yra dėl rangovo kaltės, o kurie yra ne projekto apimty. Yra pastatas ir yra tam tikri dalykai, už kuriuos atsakingas ne vien rangovas. Kažkodėl buvo matoma tik rangovo kaltė, bet nereikėtų taip manyti. Rangovas šiuo atveju yra kaltas dėl kai kurių nedidelių dalykų, kurie ir taip būtų nutikę“, – tikino G. Skorupskas.

Projekto vadovė A. Papievienė taip pat patvirtino, kad iš 36 nurodytų defektų „Verslo bitė“ ištaisyti privalės 24 defektus. Stambesnieji darbai, kurie laukia bendrovės – tai scenos grindų ir kitų vietų, kuriose yra mediena, sutvarkymas, mat atsiradę dideli plyšiai, nemenkų problemų yra palėpėje, kur netinkamai prijungtos medinės konstrukcijos, kurios liečiasi su betono paviršiumi, taip pat ne visur tinkamai padengta izoliacinė plėvelė. „Verslo bitei“ teks sutvarkyti ir dvejus laiptus, vedančius į pastato priestatą, kurie taip pat spėjo sueižėti, pastebima ir problemų dėl atlikto drenažo. Rajono savivaldybei, ko gero, teks likviduoti du defektus – sutarkyti fasadinius laiptus ir išspręsti salėje esančio balkono problemą, jame sėdintys žiūrovai paprasčiausiai nemato scenos.

Savo ruožtu kultūros centro direktorė teigė, kad žengtas didelis žingsnis į priekį ir labai džiaugiasi, tuo, kad pagaliau sudarytas konkretus sąrašas darbų, kuriuos ši įmonė turės atlikti.

„Verslo bitė“ iki gegužės 3 d. rajono savivaldybės administracijai turi pateikti projektuotojų išvadas su planu, kaip bus atliekami darbai, bei šių darbų grafiką. Taip pat buvo gautas žodinis G. Skorupsko pasižadėjimas, kad defektai bus likviduoti iki birželio pabaigos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.