Orlaivių skrydžiams sutrukdė alinantys karščiai

lektuvas propelerisŠeštadienį Valenčiūnų aeroklube skraidė savadarbiai orlaiviai. Organizatoriai planavo, kad į šį renginį susirinks mažiausiai 20, gal net 30 orlaivių, bet sulaukė tik 15. Visą vasarą nuotaiką gadinantys šalti ir lietingi orai pasiekė kitą kraštutinumą - 38 ir daugiau laipsnių karščio, kurį sunkiai atlaikė ne tik žmonės, bet ir aviacinė technika. Dėl aukštos temperatūros kaito lėktuvų varikliai, lydėsi elektros instaliacija.
 
Nuotr. Atlikęs akrobatinius triukus vienas savadarbio lėktuvo pilotas patyrė nesklandumų – leisdamasis jis atsitrenkė į žemę ir apgadino lėktuvo propelerį.
 
Į renginį neatvyko žadėtasis akrobatinis lėktuvas „Ekstra“ ir sraigtasparnis „Sidabrinis titanas“. Neatvyko ir trys savadarbiai lėktuvai, galintys skraidinti 2-3 keleivius, nes tokiame karštyje varikliai turi tik pusę galios ir skraidinti daugiau negu vieną keleivį yra pavojinga. Tačiau po vieną keleivį skraidino svečiai iš Šilutės, Tauragės, Raseinių, Kauno, Prienų, Kelmės ir kitų Lietuvos miestų. Akrobatinį lėktuvą „Ekstra“ pakeitė nenuilstančio senjoro Vlado Drupo pilotuojamas „Zlin 326 A“. Jo pasirodymo metus grojo Gelgaudiškio liaudies muzikos kapela, vadovaujama talentingo muzikanto, dainininko ir oratoriaus, Šakių savivaldybės vicemero Edgaro Pilypaičio. Nepaisant nepakeliamo karščio, kapela grojo ištisas dvi valandas, o mišrios lakūnų ir atvykusių kraštiečių poros angare ir šalia jo skraidė valso sūkuryje. Šakių priešgaisrinės ir gelbėjimo tarnybos komanda budėjo aerodrome, bet mažiems vienviečiams ir dviviečiams lėktuvėliams gaisrininkų paslaugų neprireikė. Žmonės rinkosi ir sekmadienio ryte, tačiau dėl karščio visi orlaivių skrydžiai buvo atšaukti. Organizatoriai labai atsiprašo visų susirinkusiųjų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px