Griškabūdžio dienos centras sėkmingai dirbti tikisi ir toliau

dienos_centrasGintarė MARTINAITIENĖ

Prieš penkerius metus duris atvėręs Griškabūdžio dienos užimtumo centras sėkmingai vykdo veiklą ir išgyvena be rajono biudžeto lėšų. Centrą noriai lanko socialinės rizikos šeimų vaikai, jis atviras ir kitiems miestelio gyventojams. Nors pagal projektą veikla čia buvo numatyta penkeriems metams, tikimasi, kad ji bus sėkmingai tęsiama ir toliau.

Nuotr. Seniūnas S. Naumavičius džiaugiasi sėkmingai dirbančiu centru, tačiau tiek jis, tiek socialinė darbuotoja V. Stankevičienė paaiškina, kad nors yra pageidavimų, ne socialinės rizikos šeimų vaikų centras priimti negali.

Lanko noriai

Šiuo metu Dienos centrą Griškabūdyje lanko 30 socialinės rizikos šeimų vaikų iki 13 metų. Pasak centre dirbančios socialinės pedagogės Vaidos Stankevičienės, vaikai po pamokų čia renkasi labai noriai ir mielai užsiima siūloma veikla, žaidžia stalo, kompiuterinius žaidimus, šoka. Vėliau juos namo parveža mokyklinis autobusiukas, tad patogu, kad mokinukams jo nereikia laukti šąlant lauke ar vaikštinėjant miestelio gatvėmis. Be V. Stankevičienės čia dirba ir socialinio darbuotojo padėjėja Rima Rūškienė. „Dažniausiai čia jie išsidūksta, išsilaksto. Dabar Užgavėnėms ruošiamės. Pavasarį daugiau užsiėmimų būna lauke“, - pasakojo socialinė darbuotoja.

Nori ne tik rizikos šeimos

Pasirodo, centro darbuotojoms dažnai tenka išgirsti tėvų pageidavimų, kad centrą norėtų lankyti ne tik socialinės rizikos šeimų vaikai. Tačiau tokios galimybės, nors tėvai sutiktų už lankymą ir primokėti, kaip tikino seniūnas Saulius Naumavičius ir socialinė darbuotoja, nėra. Be to, jie įsitikinę, kad atsirastų ir psichologinių niuansų, bendravimo barjerų, nes susitiktų skirtingų sluoksnių vaikai. Tad bent jau kol kas dirbama taip, kaip numatyta veiklos pradžioje – tik su socialinės rizikos šeimų vaikais. „Tuomet reikėtų ir geresnės bazės, ir psichologiniai niuansai atsirastų, o šie vaikai jau žino, kur ateina, būna, kad pasiskundžia, pasipasakoja, išsiaiškiname“, - teigė V. Stankevičienė.

Durys visuomet atviros

Pagal įgyvendintą projektą, kai Griškabūdyje buvo įkurtas centras, jo veikla buvo numatyta penkeriems metams, tad tas laikotarpis jau faktiškai praėjo. Norėdami tęsti veiklą jie vėl parengė projektą ir tikisi, kad sulauks teigiamo Socialinės ir darbo ministerijos įvertinimo. „Jei viskas gerai, tada veikla būtų dar trejiems metams“, - paaiškino seniūnas. Be to, jis pabrėžė, kad centro durys visuomet atviros ne tik mažiesiems griškabūdiečiams. „Pastatas ir buvo skirtas žmonėms. Gali renginius organizuoti ir suaugę, tegul renkasi ir veikla užsiima neįgalieji, tačiau tai turi vykti ne komerciniais tikslais. Kitaip tegul moka pinigus už patalpas“, - kalbėjo S. Naumavičius.

Išgyvena be savivaldybės

Būtent iš patalpų nuomos centras ir išgyvena. Jaukioje ir erdvioje salėje žmonės noriai užsisako patalpas klasės susitikimams, gedulingiems pietums ar kitoms progoms. „Per penkerius metus iš rajono biudžeto negavome nė lito. Nuo projekto pradžios atsakomybę, išlaidas, finansavimą prisiėmė seniūnija ir taip išgyvename iki šiol“, - džiaugėsi seniūnas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.