Sudėlioti paskutiniai taškai, kaip turėtų atrodyti sporto aikštynas

Viešajame sporto aikštyno ir Šakių „Varpo“ mokyklos sporto infrastruktūros rekonstrukcijos projektinių pasiūlymų svarstyme MB „Metodinė architektūra“ vadovas, architektas Arnoldas Tamošaitis (centre) sulaukė nemažai pasiūlymų ir klausimų. D. Pavalkio nuotr.

Praėjusį penktadienį savivaldybės posėdžių salėje vyko sporto aikštyno ir Šakių „Varpo“ mokyklos sporto infrastruktūros rekonstrukcijos projektinių pasiūlymų, kurie visuomenei buvo pristatyti specialiame stende, viešasis svarstymas. Kad Šakiams reikalingas tinkamai įrengtas stadionas, kuriame galėtų vykti respublikinės lengvosios atletikos ir futbolo varžybos, buvo kalbama seniai. Panašu, kad pagaliau ši vizija bus įgyvendinta.

Inžinerinį statinį pristatęs MB „Metodinė architektūra“ vadovas, architektas Arnoldas Tamošaitis, informavo, kad nebuvo gauta jokių visuomenės pasiūlymų ar pastabų, tad viešame svarstyme buvo vienintelė proga dar ką nors pakeisti ar koreguoti.

Svarstyme dalyvavę rajono savivaldybės vadovai, sporto bendruomenės ir Šakių „Varpo“ mokyklos atstovai atidžiai sekė ekrane rodomą projekto vizualizaciją. Architektams teko pasukti galvas, kad būtų įgyvendintas noras turėti ir standartizuotą futbolo aikštyną, ir maksimalias galimybes treniruotis lengvaatlečiams, nes šių objektų statybas labai riboja teritorija. Tad, pasak A. Tamošaičio, buvo priimtas sprendimas stadioną pasukti įstrižai, nors ir taip keliose vietose jis vos telpa į sklypą, kai kur iki sklypo ribos yra tik 10 cm.

varpo stadionas vizualizacijaKad esamame sklype tilptų suplanuotas futbolo aikštynas ir kiti sporto infrastruktūros įrenginiai, „Varpo“ stadioną teko pasukti įstrižai. Projektiniai pasiūlymai buvo pristatyti prie stadiono įrengtame stende, bet iš visuomenės nebuvo gauta jokių pasiūlymų ar pastabų.

Visgi peržvelgus visas projektinių pasiūlymų galimybes laisvose vietose įsikomponuos dar ir lauko treniruoklių-žaidimų erdvė, smėlio futbolo ir pliažo tinklinio aikštelės su kamuolių gaudyklėmis iš kraštų ir stovais tinklams. Dėl visų idėjų įgyvendinimo tektų atsisakyti tik pusės vienos iš dviejų šalia esančių krepšinio aikštelių ir 6–7 medžių, tačiau kitose vietose numatomas jų atsodinimas.

Šakių „Varpo“ mokyklos kūno kultūros mokytojas ir lengvaatlečių treneris Algirdas Ulinskas prašė universaliau pritaikyti futbolo aikštyno galuose likusias laisvas erdves. Vienoje iš jų matė viziją įrengti ne vieną, o dvi kvadrato aikšteles su galimybe integruoti tinklinio stovus, kad, užsitempus tinklą, čia būtų galima žaisti ir šį žaidimą. A. Tamošaičio manymu, tai nebūtų didelė problema, nes vizualiai matyti, kad tokį sprendimą būtų galima įgyvendinti ir finansiškai jis daug nekainuotų, nes iš esmės ten bus ta pati gumuota danga, tik skirsis spalvos.

varpo stadionas vizualizacija2Vizualizacija

Rajono savivaldybės meras Raimondas Januševičius domėjosi drenažu. Architektas aiškino, kad lietaus vandens surinkimo latakai nėra pasiteisinę, nes juos sunku eksploatuoti, kadangi rudenį prikrenta lapų ir per keletą metų užkemša sistemą, todėl drenažas bus įrengtas po viso aikštyno danga, iš kur surinktas vanduo bus išleidžiamas į miesto ežerą. Jam aktualu buvo ir už tribūnų numatyti vandens, nuotekų ir elektros įvadai, kur būtų galima pastatyti tualetus.

A. Ulinskas domėjosi galimybėmis po tribūnomis įrengti lengvosios atletikos inventoriaus sandėlį. Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro direktorės pavaduotojas Paulius Puskunigis siūlė vidurinėje 500 vietų tribūnos dalyje įrengti lengvos konstrukcijos stogelį, kad varžybose dalyvaujantys mokiniai galėtų pasislėpti nuo kaitrios saulės ir lietaus. Architektas sulaukė ir daugiau panašių klausimų, kol buvo sudėlioti visi taškai ant „i“. Beliko sėsti prie techninio projekto parengimo.

Pasak mero, preliminariai paskaičiuota, kad sporto aikštynas ir Šakių „Varpo“ mokyklos sporto infrastruktūros rekonstrukcija gali atsieiti 2 mln. eurų. Vasarį į Šakius atvykęs Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Edgaras Stankevičius žadėjo prisidėti prie futbolo aikštyno įrengimo ir finansuoti dirbtinę futbolo aikštyno dangą, kuri federacijai gali atsieiti apie 150 tūkst. eurų. Pasirašius bendradarbiavimo sutartį, šis pažadas liko galioti.

varpo stadionas vizualizacija3Vizualizacija

Planuojama, kad naujas stadionas geriausiu atveju galėtų pradėti veikti nuo 2026 metų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.