Augintinių parodoje - nuo nykštukų iki karališkųjų keturkojų

jorksyrasVioleta SEREDŽIUVIENĖ
 
Praėjusį šeštadienį miesto J. Lingio parke surengta jau trečioji Šakių kinologų klubo organizuojama visų veislių šunų sertifikatinė paroda „Zanavykų vasara 2014“ .  Konkursuose ir pramoginėje programoje dalyvavo net 90 veislių keturkojų.
 
Nuotr. Gražiausiojo parodos šuns titulą laimėjo jorkšyro terjeras.
 
Keturiuose ringuose dėl svarbiausių konkurso titulų varžėsi į  vienuolika grupių  suskirstyti 334 keturkojai parodos dalyviai. Taip pat surengti jaunųjų vedlių, porų bei veislynų konkursai. Tiek parodos dalyviams, tiek žiūrovams ir svečiams malonių įspūdžių tikrai netrūko. Parodoje su savo kilmingais ir diplomuotais augintiniais  dalyvavo šunų savininkai iš Lietuvos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos ir Rusijos. Šunis ringuose vertino teisėjai iš Lietuvos - Livija Zizevskė, Milda Jačiunskytė, Deimantė Vaitauskaitė, Nijolė Zienienė, Igoris Zizevskis bei Baltarusijos - Svetlana Radziuk ir Maksim Nikolskij. Šio renginio organizatorius, Šakių kinologų klubo vadovas, veislyno „Zanavykas“ savininkas Valentinas Stiklius prisipažino, jog surengti tokio lygio tarptautinę parodą išties yra didžiulis darbas. Pasak V. Stikliaus, Šakiuose vykstančios šunų parodos išsiskiria tuo, jog čia be tradicinių konkursų organizuojami ir pramoginiai netradiciniai konkursai,- parodos čempionų čempiono, gražiausio šuns ir kiti.

Parodos dalyvių akį traukė savo puošniomis šukuosenomis galintys pasididžiuoti pudelių veislės šunys, kurių įvairovė šįkart buvo tikrai didelė, - nuo nykštukinio iki karališkojo pudelio. Savo grupės konkurse čempiono titulą parodoje pelnė šakietės Galinos Sniečkuvienės augintinė, karališka ryškios abrikoso spalvos pudelių veislės kalytė. Ne vienas šakietis tiesė ranką, norėdamas paglostyti baltaplaukius samojiedus,  Rusų žaisliukus ar Maltos bišonus. Iš kitų išsiskyrė vieninteliai parodoje dalyvavę auksaspalvis Afganų kurtas bei šiurkščiavilnis afenpinčeris, dar vadinamas šuniuku – beždžionėle. Šios veislės šunelis šiemet pasaulinėje šunų parodoje buvo pripažintas gražiausiu pasaulio šunimi. Tad šakietė Dinara Gudaitienė, afenpinčerių veislyno „Mažasis augintinis“  savininkė, pelnytai galėjo didžiuotis savo juodaplauke augintine.

Žiūrovų dėmesį parodoje traukė ir daugiau Lietuvoje itin retų veislių šunų. Tarp jų – portugalų vandens šunys. Būtent šios veislės šunis augina Amerikos prezidentas Barakas Obama. Į Šakių parodą du šios veislės augintinius atsivežė klaipėdietė Diana Laureckienė, savo veislyne šiemet ketinanti sulaukti pirmosios  portugalų vandens šunų vados. Kalytę ji parsivežė iš Švedijos veislyno,- už ją mokėjo 2 tūkst. eurų.  Klaipėdietė kol kas  vienintelė šios veislės šunis veisia ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Vilniečio Artūro Daunoravičiaus amerikiečių stafordšyro terjerų veislės augintinis, kurį šeimininkas įsigijo iš „Zanavykų“ veislyno, jau spėjo sukaupti nemažai čempiono taurių. Šios veislės šunys yra priskiriami prie agresyvių šunų veislių, tačiau Artūro augintinis Vėjas Karigaja Zanavykas, išlaikęs socializacijos testą, drąsiai gali vaikščioti net po Vilniaus senamiestį be jokio antsnukio. Būtent šiam amerikiečių stafordšyro veislės atstovui, Lietuvos , Latvijos ir Estijos čempionui, buvo įteiktas ir specialus apdovanojimas -  Šakių rajono savivaldybės mero taurė. Garbingas prizas skirtas Šakių kinologų klubo gražiausiam šuniui,- juo tapo šakietės  Daivos Rimaitytės augintinis, čekoslovakų vilkšunis, kurį komisijai pristatė vedlė Skaiva Jasevičiūtė. Beje, ji šioje parodoje dalyvavo su savo augintiniais, taksų veislės šunimis. Parodos čempionų čempionu išrinktas retos veislės, įspūdingo sudėjimo Brazilų mastifas, į parodą atkeliavęs iš Kaliningrado. Lietuvoje šios veislės šunys kol kas neveisiami.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.