Jaunimas mokėsi bendrauti ir bendradarbiauti

stovykla zypliuoseRugpjūčio 18 - 20 dienomis Zyplių dvare vyko Lukšių bendruomenės centro organizuojama kasmetinė stovykla „Mokomės bendrauti ir bendradarbiauti“, kurioje stovyklavo 30 aktyvių 14 - 19 metų jaunuolių.
 
Nuotr. Zyplių dvare rajono jaunimas ir sportavo, ir pramogavo, ir šiaip smagiai laiką leido.
 
Pasak projekto vadovės Aistės Bakaitės, veiklos jauniesiems stovyklautojams netrūko. Šakių visuomenės sveikatos biuro specialistė Vilma Mažeikaitė supažindino juos su šiaurietišku ėjimu ir jo nauda. Jaunimas pats galėjo išmėginti jo privalumus. Kaunietis lektorius Raimondas Vanagas skaitė paskaitą tema: ,,Kas tas diskžokėjus?“. Joje jaunuoliai išgirdo ne tik sausas teorines žinias, bet ir galėjo patys pabandyti pabūti didžėjais, susipažinti su svečio atsivežta aparatūra.  

Su jaunimo verslumu susirinkusiuosius supažindino Gytis Junevičius. Jis išsamiai paaiškino, ką reikia daryti, norint pradėti savo verslą. Jaunuoliams buvo naudinga sužinoti, kur reikia kreiptis, ko imtis, kad jų mintys ir idėjos virstų tikrove. Laisvalaikiu stovyklautojai žiūrėjo filmą ,,Miestas“, lankėsi Zanavykų muziejuje, kur vyko ,,Duonos kelio“ edukacinė programa, mokėsi piešti graffiti, žaidė komandinius žaidimus.  Jogos instruktorė  Daiva Piečaitytė jaunimui pravedė Juoko jogos ir mankštos užsiėmimus.

Kadangi šiemet kartu su Zanavykų muziejumi į projektą „Eismo saugumas bendruomenėse 2014“ įsitraukė ir lukšiečiai, tad jaunimui buvo skaitomos mini paskaitėlės, organizuojamos įvairios varžybos, kurių metu buvo propaguojamas saugus eismas, dalijamos šviesą atspindinčios priemonės.

Už įdomų ir aktyvų laiko praleidimą, moralinę ir materialinę paramą jaunieji stovyklautojai dėkingi Lukšių bendruomenės centro pirmininkui Sigitui Bendoriui bei Lukšių seniūnui Vidui Cikanai.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.