„Lietuvos talentuose“ – meistriški Šakių cirko artistų pasirodymai

itanaAsta GVILDIENĖ
 
TV3 sekmadienio šou „Lietuvos talentai“ scenoje - ne tik lietuviai, bet ir užsieniečiai. Džiaugiamės per televiziją ir šiemet matydami gerai pažįstamus šakiečių veidus. Žiūrovų širdis savo meistriškais pasirodymais užkariauja Šakių kultūros centro cirko studijos „Šypsena“, kuriai vadovauja Itana ir Raimondas Januševičiai, artistai.
 
Nuotr. I. Januškevičienės dresuoti pudeliai savo pasirodymu papirko daugelio televizijos žiūrovų širdis.
 
Šiandien kalbiname naujajame „Lietuvos talentų“ sezone su savo numylėtiniais pudeliais pasirodžiusią I. Januševičienę. Smalsu sužinoti, kodėl cirko studijos „Šypsena“ artistai ir šiemet  televizijos šou scenoje?  „Ne dėl apdovanojimo, - šypsosi cirko studijos vadovė. – Tiesiog šio šou prodiuseris ir vienas laidos dalyvius vertinančių teisėjų Saulius Urbonavičius  - Samas mūsų labai prašė dalyvauti ir pagyvinti laidą cirko pasirodymais. Be to, ir mums naudinga pareklamuoti ir savo cirko mokyklą, ir Šakius. Kuo daugiau pasirodai tokiuose televizijos projektuose, tuo labiau esi žinomas.“  

Pasak pašnekovės, visi labai stebisi, kad tokia stipri cirko mokykla įsikūrusi ne kokiame nors didmiestyje, o mažame provincijos miestelyje. „Nežinau, ką atsakyti. Esame stipriausi Pabaltijyje, įskaitant ir Kaliningrado sritį, - atviravo I. Januševičienė. – Ne veltui praėjusią vasarą tarptautiniame vaikų ir jaunimo cirko festivalyje - konkurse „Pasaulis pilnas stebuklų-2014“, kuris vyko vieninteliame Baltijos šalyse stacionariame Rygos cirke, pelnėme absoliučiai aukščiausią įvertinimą „Grand Prix“.“ Primename, kad šiame konkurse dalyvavo net 15 cirko kolektyvų iš Rusijos, Latvijos, Baltarusijos, Švedijos, Ukrainos, Šveicarijos, Estijos profesionalių cirko mokyklų.

Gyvūnus dresuojanti ir pasirodanti su jais scenoje cirko studijos vadovė prasitarė, kad nuo mažų dienų labai myli naminius gyvūnėlius. „Manęs niekas kitaip ir nevadindavo kaip „katine“, - prisiminimais dalijosi pašnekovė. – Drąsiai eidavau prie visų šunų, net ir pačių didžiausių, kates po pažastimi nešiodavausi. Kadangi mama leidimą namuose auginti šunį davė tik man sulaukus pilnametystės, galbūt todėl iš to didelio noro įsigijau ne vieną, o iš karto tris pudeliukus. Aišku, buvo labai didelis vargas, nes ir baldus graužė, ir kilimus sisiojo. Ir ne vienas šuo, o trys.“

Šiandien cirko studijos vadovų namuose gyvena penki karališki pudeliai, kurie, I. Januševičienės teigimu, yra pilnaverčiai šeimos nariai, reikalaujantys ir daug dėmesio, ir didelės priežiūros. „Ruoštis pasirodymui pradedame prieš savaitę. Kitaip fiziškai nespėčiau, - atviravo šunų savininkė. – Šukuoju, maudau, kerpu pati. Jiems šios procedūros patinka. Vieną sutvarkau, paleidžiu ir šaukiu:  „Kitas“. Žiūrėk ir vėl tas pats apsisukęs ateina, kad dar pilvą pakasinėčiau. Labai protingi, imlūs šunys. Kiekvienas savo vardą ir vietą žino. Gerai, kad nekalba, o tai kai pasakytų, maža nepasirodytų.“

Paklausta, kuo dar galėtų nustebinti televizijos žiūrovus, pašnekovė nedvejojo – kitam pasirodymui ji ruošia ant namo stogo auginamų povinių balandžių šou, o vėliau galbūt parodys ir smauglį, kuris šiuo metu glaudžiasi Kauno zoologijos sode. Mat namuose jam neina suteikti tiek komfortiško gyvenimo, kiek specialiame terariume. Be to, tai daroma ir saugumo sumetimais. „Mūsų mažoji drąsiai eina prie visų gyvūnų, ima juos į rankas, o smauglys nėra šuniukas ar kačiukas, jis gali įgelti, - pasakojo gyvūnų dresuotoja. – Jis primena bitės įkandimą, tačiau labiau galbūt gąsdina ne sukeltas skausmas, bet pats žaibiškas puolimas.“

Be dresuotų gyvūnų pasirodymų, „Lietuvos talentų“ projekte neįtikėtinus gimnastikos triukus demonstravo cirko studijos artistės -  dvynės  Agnė ir Ligita Palubinskaitės. Nepaisant jauno amžiaus ir jaudulio, jos pasirodymą atliko be klaidų. Nors prieš pat lipant ant scenos šakietės neslėpė  nerimo, kad jų šou gali būti įvertintas ir trimis „X“, tačiau teisėjams jų gimnastikos triukai patiko ir dvynės pateko į kitą etapą. Vienintelis jas ir cirko studijos vadovę bauginęs dalykas buvo slidžios scenos grindys.

Užbėgdami įvykiams už akių, norime savo skaitytojus informuoti, kad tai ne vieninteliai ir ne paskutiniai cirko studijos „Šypsena“ artistų pasirodymai. Tad sekite sekmadienio vakarais rodomą laidą ir palaikykite mūsų rajono jaunuosius talentus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.