Stengiasi sukurti šventinę nuotaiką

kaledu senelisAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Nors už lango lyja lietus, o gražuolių snaigių nei su žiburiu nerasi, tačiau vis tiek nenumaldomai artėja pačios gražiausios metų šventės, kurių laukimas kiekvienam yra ypatingas.
 
Nuotr. Kalėdų Senelį galima išvysti ir Šakiuose ir kituose rajono miesteliuose, nes Senelis stengiasi aplankyti kuo daugiau rajono gyventojų.
 
Kultūros darbuotojai yra tie žmonės, kurių galvos visuomet turi būti pilnos įvairiausių idėjų ir sumanymų, nes kas gi daugiau, jei ne jie organizuos renginius, rūpinsis, kad rajono žmonėms pakaktų kultūrinio gyvenimo akimirkų. Tačiau kartais nutinka ir taip, jog nesvarbu, kad ir kaip stengiesi, įdedi visą širdį ir paskutines jėgas, atsiras žmonių, kurie į tavo atliktus darbus žiūrės ne taip, kaip galbūt norėtųsi. Bet tokie dalykai tik dar labiau užgrūdina ir skatina eiti tolyn, siekti užsibrėžtų tikslų. Taip stengiasi dirbti ir mūsų rajono kultūros darbuotojai.

Padėkojo darbuotojams

Trečiadienio popietę Zanavykų muziejuje vyko šventinis rajono kultūros darbuotojų pasitarimas. Pirmiausiai jie dalyvavo Zanavykų muziejaus edukacinėje pamokėlėje, kurios metu gamino žvakes bei angelus. Susitikimo metu nebuvo kalbama apie problemas ar nesklandumus, tiesiog buvo ištartas nuoširdus ačiū žmonėms, kurie rūpinasi rajono kultūriniu gyvenimu. Padėkoti kultūros darbuotojams atvykę rajono meras Juozas Bertašius bei mero pavaduotoja Rima Rauktienė šiems žmonėms taip pat negailėjo gražių žodžių. Šventinę popietę vainikavo vaišių stalas, kuris šiemet buvo kiek kitoks nei įprasta – svečiai vaišinosi raugintais kopūstais su šutbulvėmis bei kitais zanavykiškais patiekalais.

„Ratuotas“ Senelis

Ryte skubant į darbą ar lekiant iš jo, pamačius iš tolo šviečiantį kalėdiškai papuoštą autobusiuką ir girdint iš jo sklindančią šventišką muziką – nenustebkite. Jau kuris laikas Šakiuose svečiuojasi Kalėdų Senelis, atvykęs iš pačios Laplandijos, kuris po Šakių rajoną skrieja ne su rogėmis, bet šiuolaikiškiau – su autobusiuku. Nors Kalėdų Senelis labai užsiėmęs ir į Šakius atvyko ne šiaip sau, o aplankyti gerus žmones ir jiems įteikti dovanų, tačiau „Draugui“ pavyko jį pakalbinti. Miesto svečias teigė, jog 80 proc. gerų darbų mūsų krašte jau atliko ir su artėjančiomis šventėmis pasveikino daugelį rajono įstaigų ir organizacijų darbuotojų. Senelis prisipažino, jog nepaprastas jausmas, kai gali daryti gera ir matyti žmonių veiduose šypsenas, o mažuosius džiuginti ir dovanėlėmis. Tačiau tiems, kurie Senelio dar nematė ir akyse neregėjo, reikėtų suskubti, nes jis svečiuosis tik iki Šv. Kalėdų, na dar, kai laikrodis muš dvyliktą valandą ir skelbs 2015-uosius metus, jį bus galima išvysti, ir paskutinį kartą iki kitų Šv. Kalėdų pamatyti prie miesto eglės.

Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius teigė, jog ši šventinė idėja, džiuginti rajono žmones besisvečiuojančiu Kalėdų Seneliu, gimė visai netikėtai, kai Šakių kultūros centro darbuotojai suko galvas, kaip nustebinti ir nudžiuginti prieš šventes savo krašto žmones. Pasak jo, visi Šakių kultūros centro darbuotojai džiaugiasi įgyvendinama idėja, ir tai, jog žmonėms gali dovanoti gražias akimirkas, atperka visus vargus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.