Bibliotekoje pristatyta rekordų knyga, vyko knygų rietuvės varžytuvės

vaikai bibRugpjūčio 10 d. vyko „Lietuvos vaikų REKORDŲ knygos“ pristatymas. Į jį sugužėjo bibliotekos esami ir būsimi skaitytojai: darželio-mokyklos „Berželis“ auklėtiniai, vedini auklėtojos Rimutės Geršvaltaitytės ir šeimininkutės Zitos Šutrikienės.
 
Nuotr. Šakių viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje mažieji renginio dalyviai statė didžiausią knygų rietuvę.
 
Ši knyga supažindina su išskirtiniais Lietuvos vaikų pasiekimais. Bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus savanorės Kamilė Povilaitytė, Gabija Enzelytė ir bibliotekininkė Ingrida Talalienė skaitytojams pristatė iš pirmo žvilgsnio neįtikėtinus Lietuvos vaikų ir jaunimo iki 18 m. laimėjimus.

Įspūdinga buvo tai, kad tarp gausybės rekordininkų šioje knygelėje buvo rasti ir iš mūsų rajono. Jauniausio samdomo darbininko rekordas priklauso Jonui Kierai: 1968 m. būdamas tik 8-erių metų įsidarbino Barzdų apylinkės „Naujo kelio“ kolūkyje lauko darbininku. Plokščių mokyklos septintokas Žilvinas Blažys dalyvavo akmenėlių mėtymo į Nemuną varžybose ir tapo daugiausiai kartų atšokusio akmens rekordininku. Jam triskart metus akmenį „nušokavo“ net 15 varlyčių.

Į biblioteką sugužėję mažieji sužinojo, kas tapo jauniausiais knygų autoriais, kas ilgiausių plaukų rekordininkas, kur nupieštas aukščiausias piešinys ir sukurta ilgiausia teksto eilutė, kas per pamoką parašė daugiausia skirtingų žodžių, ilgiausiai išstovėjo ant vienos kojos, pastatė aukščiausią knygų rietuvę...

Pastarasis rekordas paskatino ir renginio dalyvius išbandyti savo jėgas. Vaikai susiskirstė į „Mėlynųjų“ ir „Geltonųjų“ komandas ir kruopščiai, atsargiai, bet linksmai statė knygų rietuves.

Mažuosius dalyvius labai nudžiugino bibliotekininkės I. Talalienės įsteigtos saldžios dovanėlės.

Kol mažieji smaližiavo, savanorė Kamilė juos supažindino su „Darau“ konkursais. Juose kviečiami dalyvauti mažieji bibliotekos lankytojai. Viename konkurse bus kuriami vėjo malūnėliai, kitame liečiamosios knygelės silpnaregiams vaikams. Vaikų literatūros skyriaus darbuotojos kviečia visus, susidomėjusius konkursais, užsukti į biblioteką ir išsamiau sužinoti apie jų sąlygas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.