„Liūtai“ sušildė mažas vaikų širdeles

lions vaikamsEina metai... Vieni kažką nusineša, kiti kažką atneša, dovanoja. Tačiau paskutinėmis metų sekundėmis visi norime vieni kitiems padovanoti gražias akimirkas. O ypač vaikams.

Nuotr. Šakių „Lions“ klubas pakvietė mažuosius rajono vaikučius prie Kalėdų eglutės Zyplių dvare, kur vaikai žaidė, dainavo daineles bei susitiko su Kalėdų Seneliu.

Šakių „Lions“ klubas gruodžio 19 d. jau trečiąjį kartą pakvietė mažuosius rajono vaikučius prie kalėdinės eglutės Zyplių dvaro rūmuose. Vaikučiai į šventę buvo kviečiami iš šešių seniūnijų, kuriose gyvena ir dirba klubo nariai, – Lukšių, Barzdų, Kriūkų, Sintautų, Kidulių, Griškabūdžio. Iš viso į renginį susirinko 36 ikimokyklinio amžiaus vaikai.
 
Vaikučius palydėjo tėveliai, sesės arba seniūnijų socialiniai darbuotojai. Iš pradžių mažyliai buvo nedrąsūs ir nenorėjo paleisti mamyčių rankų, bet jaunas ir energingas Kalėdų Senelis visas baimes greitai išsklaidė. Vaikai tuoj suskubo stoti ratelin ir žaisti nesudėtingus, bet linksmus žaidimus, dainuoti daineles. Akylas Kalėdų Senelis pastebėjo, kad vaikučiai pavargo. Gražiai visus susodino rateliu ir pasekė išsipildymo pasaką. Vaikai atidžiai klausėsi gražios kalėdinės pasakos su laiminga pabaiga, kurioje visos vaikučių svajonės pildosi. Vienas berniukas net susigraudino, taip įdėmiai klausėsi ir galbūt pagalvojo apie savo svajonę...

Reikia tikėti stebuklu ir jis išsipildys. Smalsios mažylių akutės vis dirsčiojo į Senelio maišą. Žinoma, kad maiše turi būti kalėdinės lauktuvės. O už dovanėles vaikučiai atsidėkodami deklamavo eilėraštukus – ilgus ir trumpesnius. Bet visi buvo tokie gražūs ir taip nuoširdžiai padeklamuoti! Džiaugėsi visi – ir Senelis, ir tėveliai, ir klubiečiai bei svečiai. Klubo prezidentė Audrutė Zokaitienė padėkojo Seneliui, tėveliams, svečiams, klubo nariams ir visiems geradariams.

„Šiandien vaikučių veiduose pamačiau šypseną, akyse džiaugsmą. Vadinasi, verta daryti ir tokius nedidelius darbus, kurie nors akimirkai mažų vaikų širdeles pripildo laimės. Sveikindama su artėjančiomis šventėmis visiems linkiu sveikatos ir laimingų akimirkų ateinančiais metais“, – sakė A. Zokaitienė.

Visi šventės dalyviai audringais plojimais išlydėjo Kalėdų Senelį pas kitus vaikučius, o jų dar laukė sotus vaišių stalas. Vaikai pasivaišino, o saldumynų dar ir broliukams bei sesutėms į namus parvežė.

Šakių „Lions“ klubas nuoširdžiai dėkoja visiems už pagalbą rengiant šią kalėdinę šventę rajono vaikams. Tik bendromis pastangomis galime pasiekti, kad šalia esantys bent akimirkai pasijustų globojami, mylimi, reikalingi ir neužmiršti. Ypač vaikai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.