Zypliuose – it puodininkystės festivalyje

puodai zypliuoseRugpjūčio 20–21 d. Zyplių dvare šurmuliavo tradicinė keramikos mugė „Pirksiu molio puodynėlę“. Ši šventė vyksta jau kelerius metus ir suburia vis daugiau keramikos meistrų.

Nuotr. Keramikos mugė patraukė ne tik suaugusiųjų, bet ir vaikų dėmesį, juk įdomu pamatyti, kaip gimsta puodynės ar kiti gaminiai.

Šiais metais mugėje dalyvavo ne tik mūsų kraštiečiai, bet ir gausus būrys keramikų iš Kauno, Klaipėdos, Kuršėnų, Panevėžio, Šiaulių. Visus atvykusius pasveikino ir tradiciškai dvi molio puodynes sudaužydamas šventės pradžią paskelbė Lukšių miestelio seniūnas Vidas Cikana. Lukšių kultūros centro direktorė Daiva Bukšnienė dalyviams įteikė padėkas už dalyvavimą šventėje, linkėjo smagaus bendravimo ir geros prekybos.
 
Po pietų antrame arklidžių aukšte atidaryta Aurelijos Kurienės keramikos darbų paroda „Akimirka manęs“. Šventės dalyviai ir svečiai buvo vaišinami dvaro kiemelyje išvirta sriuba, stebėjo ir dalyvavo puodynių gaminimo edukacijoje. Vaikai varžėsi daužydami molinukes.

Kaip ir kasmet, renginyje aktyviai dalyvavo kauniečiai juodosios keramikos meistrai Rasa ir Saulius Bobinai, kurie vienai iš renginio organizatorių Rimai Bakienei padėjo pakviesti mugėje iki šiol nedalyvavusius keramikus ir kartu su kolegomis atskleidė juodosios keramikos paslaptis. Pagamintus molinius dirbinius meistrai čia pat sudėjo į juodosios keramikos krosnį ir pademonstravo jos kūrenimo subtilybes. Po paros ant krosnies buvo pilamas smėlis, kad ji užgestų, tik tada smalsuoliai galėjo stebėti, kaip meistras iš juodosios keramikos krosnies traukė jau išdegtus dirbinius.

Sekmadienį keramikai atsisveikino, pažadėjo ir kitais metais atvykti, pagaminti naujų molio dirbinių, pasikviesti savo draugų, kad, kaip sakė organizatoriai, šventė taptų tikru Lietuvos puodininkystės festivaliu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.