„Pynės“ jaunimui – pirmo laipsnio diplomas

pyne pora uz poros
„Pynės“ jaunimas konkursinio festivalio „Pora už poros“ nacionaliniame ture įvertintas pirmo laipsnio diplomu. Asmeninio archyvo nuotr.

Praėjusį šeštadienį Prienuose vyko suaugusiųjų liaudiškų šokių kolektyvų konkursinio festivalio „Pora už poros“ nacionalinis turas, kuriame dalyvavo per antrojo turo virtualią peržiūrą atrinkti 66 šokėjų kolektyvai. Puikiai įvertinti ir rajono atstovai – „Pynės“ šokėjai.
 
Nacionaliniame ture varžėsi merginų, jaunimo ir vyresniųjų liaudiškų šokių grupės iš visų šalies regionų. „Pynės“ jaunimas, pakerėjęs savo pasirodymais, iškovojo pirmo laipsnio diplomą.

„Ačiū mano šokėjams, kad ir tokiu sunkiu metu jie sunkiai ir kantriai dirbo, vėl ir vėl įrodydami, kad „Pynės“ jaunimas nepasiduoda, kad jokios pandemijos nebaisios – kai švyti akys ir šoka širdis“, – savo vadovaujamo kolektyvo įvertinimu savo socialinio tinklo paskyroje džiaugėsi vadovė Vitalija Venienė.

2020-aisiais lietuviškam sceniniam šokiui sukako 115 metų, tad šiųmetis festivalis, vykęs jau tryliktąjį kartą, skirtas šiai sceninio šokio sukakčiai paminėti, kartu parodyti, kad liaudies sceniniai šokiai gali būti pateikiami šiuolaikiškai, moderniai, skambant ir šių dienų muzikai, bet išlaikant lietuvių liaudies šokių tradicijas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px