Iš krano ir vonioje - purvinas vanduo

vanduo purvinasVioleta SEREDŽIUVIENĖ
 
Į „Draugo“ redakciją kreipėsi šakietė Kristina L., prašydama padėti išsiaiškinti, kodėl šakiečiai priversti naudoti iš čiaupo bėgantį purviną vandenį, o mokėti už jį - kaip už gerą.
 
Nuotr. Prasidėjus vandentiekio trasų remonto darbams, gyventojams tenka naudotis štai tokiu parudavusiu vandeniu.
 
„Gyvenu viename iš Šaulių gatvės daugiaaukščių ir esu pasibaisėjusi vandens kokybe, kurią tiekia ,,Šakių vandenys”. Šiandien ( birželio 27 d. -  red. pastaba) vanduo buvo dar tragiškesnės kokybės nei įprastai. Tai pastebėjau, kai pradėjau leisti į vonią vandenį. Be abejo, tokį vandenį išpyliau, tačiau vonia liko aptraukta rūdimis. Norėdama išsiplauti galvą, turėjau pirkti vandenį parduotuvėje ir jį pasišildyti... Tai jau tampa kasdienybe.  Paskambinus į ,,Šakių vandenis” atsakymas, kaip visada yra tas pats -  negalime nieko padaryti. Kyla klausimas: jei tie, kurie yra atsakingi už vandens kokybę, negali nieko padaryti ir tuo nesirūpina, tai kas turėtų tai padaryti?“- pagrįstai nekokybišku vandeniu piktinasi šakietė, atsiuntusi keletą nuotraukų, puikiai iliustruojančių, kokiu vandeniu neretai priversti tenkintis daugiabučių namų gyventojai.

Pakomentuoti šakietės nusiskundimus paprašėme UAB „Šakių vandenys“ atsakingų pareigūnų. Įmonės direktoriaus pavaduotojas Ramutis Janarauskas, pažadėjęs išsiaiškinti esamą situaciją, tikino, jog panašūs nekokybiško vandens tiekimo atvejai pasitaiko dėl objektyvių priežasčių. „Šakių mieste, Šaulių gatvės daugiabučių namų butuose kaip tik tą savaitę, minėtomis dienomis, buvo keičiami vandens apskaitos prietaisai, dėl to ir galėjo pablogėti vandens kokybė. Be to, UAB „Šakių šilumos tinklai“ Šaulių gatvėje taip pat vykdė trasų ir stovų remonto darbus“,- apie nekokybiško vandens tiekimo priežastis aiškino R.Janarauskas, pabrėždamas, kad dėl vykdomų vandentiekio remonto darbų ir galimų nepatogumų šios gatvės gyventojai buvo iš anksto informuoti. Taigi, regis, šakiečiams belieka ir toliau apsišarvuoti kantrybe ir artėjant vandentiekio trasų remonto darbams iš anksto pasirūpinti švaraus vandens atsargomis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.