Bendruomenėse – rinkiminis laikotarpis

liutviniene pranskaitiene
Kriūkų bendruomenės centro pirmininkė Lilija Liutvinienė (kairėje) bendruomenės vairą perdavė Editai Pranskaitienei, kuri laukia naujų iniciatyvų iš visų bendruomeniečių. L. Poškevičiūtės nuotr.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Praėjusį savaitgalį ne viename rajono bendruomenės centre vyko ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas: Kriūkų bendruomenės centro pirmininkė Lilija Liutvinienė bendruomenės vairą perdavė į Editos Pranskaitienės rankas, o Griškabūdžio ir Girėnų bendruomenes toliau į priekį ves Agnė Paškauskienė ir Irena Sakalauskienė.
 
Beveik aštuonerius metus Kriūkų bendruomenės centrui vadovavo Kriūkų mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė L. Liutvinienė. Turi ką prisiminti iš 2019 m. Kriūkų bendruomenės nariai bei visi kriūkiečiai: protmūšyje paminėta Vasario16-oji, tradiciškai Liepos 6-ąją ant Žemosios Panemunės piliakalnio kriūkiečiai rinkosi giedoti „Tautiškos giesmės“, visos bendruomenės pajėgos buvo sutelktos rengiant Šeimų sporto šventę, vykdytos edukacijos ir kitos veiklos, o metus bendruomenė užbaigė padėkos vakaru „Kad širdyje nebūtų gruodo...“ Įgyvendinant projektus surengti mokymai, įrengta žaidimų aikštelė vaikams.

„Turbūt mūsų stiprybė yra tame, kad tiek mokykla, tiek bendruomenės centras bei kitos įstaigos esame kartu,kad mokykla yra tarsi viso šito centras. Neatsitiktinai dėliojant mokyklos-daugiafunkcio centro strategiją įvardinau, kad tai yra bendruomenės mokykla. Dėkoju visiems už tuos visus metus, praleistus bendrystėje, kad visada atsiliepdavote į kvietimą, prašymus prisidėti prie įvairių veiklų“, – atsisakydama pirmininkės pareigų kalbėjo L. Liutvinienė.

Kriūkiečiai nauja bendruomenės centro pirmininke panoro matyti mokyklos pavaduotoją ikimokykliniam ugdymui Editą Pranskaitienę, kuri ne naujokė, dirbo bendruomenės centro projektinėje veikloje. Naujoji pirmininkė vylėsi, kad neliks veiklose viena, o sulauks visų bendruomeniečių aktyvaus įsijungimo.

Praėję metai ir griškabūdiečiams buvo kupini ne tik įspūdžių, bet ir veiklos. Griškabūdžio bendruomenės centras vienija 40 narių, jie dar penkeriems metams bendruomenės vairą patikėjo A. Paškauskienei. Šių metų griškabūdiečių planuose – iš gautų projektinių lėšų įrengti vaikų žaidimų aikštelę, kiek sunkesnis užmojis – išvalyti Griškabūdžio centre esantį tvenkinį.

Šeštadienį vykusiame Girėnų bendruomenės centro susirinkime praėjusių metų ataskaitą pristatė bendruomenės pirmininkė I. Sakalauskienė. Girėniškiai džiaugiasi aktyvia bendruomenės pirmininke (apie girėniškių veiklas ne kartą rašyta ir mūsų laikraščio puslapiuose) ir norės ją šiose pareigose matyti dar vieną kadenciją.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.