Savaitgalį – „Maisto banko“ akcija

Jau artimiausią savaitgalį, spalio 23–24 dienomis, labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ vykdys tradicinę maisto produktų rinkimo nepasiturintiems akciją. Tiesa, šįkart akcijoje dalyvaus tik dvi rajono organizacijos, tai Šakių vaikų globos namai ir „Namai visiems“, geriau žinoma tiesiog kaip labdaros valgykla.

Savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Pilypaitytė informavo, kad akcija vyks trijose parduotuvėse – „Maximoje“ ir „IKI Eko“ paramą rinks „Namai visiems“, o „Aibės“ parduotuvėje įsikurs Vaikų globos namų savanoriai. Šiais metais dėl koronaviruso grėsmės akcijoje nusprendė nedalyvauti Šakių socialinių paslaugų centras, nors organizatoriai skelbia, kad bus imtasi papildomų atsargumo priemonių.
 
„Sumažinome savanorių skaičių, parduotuvėse bus laikomasi saugaus atstumo, dėvimos apsauginės veido kaukės bei vienkartinės pirštinės, užtikrinsime akcijoje dalyvavusių savanorių atsekamumą. Šios saugumo priemonės yra suderintos su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistais, kurie patikino, kad nurodytos priemonės yra pakankamos, jog „Maisto banko“ akcija galėtų įvykti saugiai“, – rašoma pranešime, akcentuojant ir tai, kad, dėl koronaviruso neįvykus pavasarinei akcijai, ši ypač svarbi, nes tai vienintelė galimybė surinkti ilgiau galiojančių maisto produktų akcijoje dalyvaujančioms socialinėms organizacijoms, neslepiančioms, kad jų atsargos jau visai išseko.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px