Rajono socialdemokratams ir toliau vadovaus Seimo narys

socialdemokrataiGintarė MARTINAITIENĖ
 
Prieš savaitę į ataskaitinę - rinkiminę konferenciją rinkosi Socialdemokratų partijos Šakių rajono skyriaus nariai. Susitikimo metu išklausytos tiek pirmininko, tiek pavaduotojų bei kitų atsakingų asmenų ataskaitos, perrinkta valdžia. Vienbalsiai nuspręsta, kad skyriui antrąją kadenciją vadovaus Seimo narys Mindaugas Bastys, jam padės keturi pavaduotojai.
 
Nuotr. M. Bastys dėkojo visiems partiečiams, nes nuo bendro įdirbio priklauso rezultatas, kuris jį džiugina.
 
Vertindamas skyriaus darbą M. Bastys tikino, kad tendencijos labai neblogos. Be to, jis džiaugėsi ir šimtaprocentiniu grupių atstovų bei kviestų partiečių dalyvavimu. Ačiū tarė visiems dirbusiems rengiantis Seimo rinkimams, nes rezultatai, kaip teigė Seimo narys, įpareigoja dar labiau pasitempti. „Be jūsų darbo neturėtume tokio rezultato“, - dėkojo partijos pirmininkas. Spalio mėnesį vykusių rinkimų antrojo turo metu už M. Bastį rinkėjai balsavo visose rinkimų apylinkėse.

Socialdemokratai norėtų, kad skyriui priklausytų dar daugiau narių, paskutiniais duomenimis, jų yra apie 230. Skyriuje yra 12 grupių. „Augimas tikrai yra ir tai džiugina“, - tikino Seimo narys. Jis džiaugėsi, kad pernai įstojo penki nauji nariai iki 30 metų, tad manoma, kad partija stabilesnes pozicijas išsikovoja ir tarp jaunimo, ne tik tarp vyresnio amžiaus žmonių. Iš viso per praėjusius metus partiją papildė 11 naujų narių. Geru žodžiu minėtos pasipildžiusios Šakių, Kriūkų, Kudirkos Naumiesčio bei Gelgaudiškio grupės. Ypač suaktyvėjo Barzdų grupė, kai į ją įstojo bendruomenės centro pirmininkė Ilona Leleivienė, su kuria atėjo ir aštuonios naujos moterys. „Džiaugiuosi ir žaviuosi, kad pasėta gera sėkla“, - komplimentų negailėjo skyriaus pirmininkas. Tačiau ne visos grupės ir ne visos seniūnijos tokios aktyvios. Artimiausiu metu partijos grupes planuojama įkurti Griškabūdyje, Lekėčiuose, aktyvinti reikėtų Sudargo, Kidulių, Lukšių, Panovių grupes, nes M. Basčio nuomone, potencialo ten yra.

Pasiektais rezultatais džiaugėsi ir pirmininko pavaduotojai Rimgaudas Lebedžinskas, Algimantas Damijonaitis, Ramutė Alytė Bastienė, frakcijos seniūnas Bernardinas Petras Vainius, jauniesiems socialdemokratams vadovaujantis Martinas Eimutis bei atsakingas sekretorius Viktoras Lebedžinskas. „Ne viskas blizga, bet pasidžiaugti tikrai turime kuo. Partijos prestižas rajone ūgtelėjęs“, - teigė A. Damijonaitis. Faktiškai vienbalsiai visi pabrėžė, kad reikia stiprinti ir aktyvinti grupių darbą, pritraukti naujų narių bei galvoti ir ruoštis artėjantiems savivaldybių rinkimams. A. Damijonaitis siūlė galvoti apie partijos programą, strategiją, tam reikalui sudaryti darbo grupę. „Reikia, kad žmonės matytų, jog esame kompetentingi, kad informacija apie tai pasiektų kiekvieną žmogų ir kiekvieną sodybą“, - teigė pirmininko pavaduotojas. Ne tik jis, bet ir kiti partiečiai teigė, kad rajono valdyme matomos tam tikros spragos, kurias reikia spręsti. M. Eimutis kalbėjo apie tai, kad reikia aktyvinti jaunimą, kuris nebijotų veikti, kritikuoti ir būti reakcingas. Mąstoma ir apie internetinio puslapio kūrimą, didesnę informacinę sklaidą. Apskritai, šioje partijoje, kaip tikino pranešėjai, dirbama skruzdėlyno, ranka rankon principu, kai ypač vertinamas kolektyvinis darbas, tad ir rezultatai kalba patys už save. Neliko nepastebėtas ir paties M. Basčio įdirbis, važinėjimas po seniūnijas, grupių lankymas, aktyvinimas. Be to, stebėtina ir pagirtina, kad skyriaus administracija ypač gerai žino funkcijas ir pareigas, kurios nesidubliuoja, tad nors skyrius išsiskiria pavaduotojų gausa, jų funkcijos skirtingos.

Vienbalsiai nuspręsta, kad skyriui ir toliau vadovaus M. Bastys, jam talkins ne trys, kaip iki šiol, o keturi pavaduotojai – R. Lebedžinskas, A. Damijonaitis. R. A. Bastienė bei naujai išrinkta Raminta Bastytė, kuri, kaip ir M. Eimutis, dirbs su jaunimu. Susirinkimo metu taip pat buvo patvirtinta taryba, prezidiumas, išrinkti delegatai į gegužės pradžioje vyksiantį partijos suvažiavimą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.