Šakiuose pirmą kartą varžėsi teniso mėgėjai

lauko tenisas
Po dviejų dienų įtemptų kovų pirmosios vietos nugalėtojas Giedrius Račiūnas (dešinėje) spaudžia ranką antrosios vietos laimėtojui Vytautui Jackui. I. Skužinskaitės nuotr.

Rugpjūčio 8–9 dienomis Mantas Aleksa padedamas Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro (JKSC) direktoriaus pavaduotojo suaugusiųjų sportui ir ūkio reikalams Pauliaus Puskunigio suorganizavo pirmąjį teniso turnyrą „ŠAKIAI OPEN 2020“. Varžybos vyko JKSC ir sporto klubo „Audra“ teniso aikštelėse. Pagrindinis organizatorius teigia, kad surengti teniso turnyrą motyvavo noras pakelti teniso lygį gimtajame mieste ir šiuo sportu sudominti jaunimą.
 
Teniso mačai vyko valandiniu formatu iki dviejų pralaimėjimų, o žaidėjai nebuvo skirstomi pagal lygius, jų susitikimus sportinėje kovoje lėmė burtai. Nors iš pradžių atrodė, kad nebus lengva surinkti 16 dalyvių, tačiau pavyko sukviesti pradedančius ir jau patyrusius mėgėjus. Daugumą jų jau suaugę vaikinai bei vyrai, tačiau dalyvavo ir dvi merginos – Aistė Sakalauskaitė bei Akvilė Pulokaitė, kuriai  tik devyneri. Turnyre paskirtos net 5 prizinės vietos (I–III, V ir IX). Po dviejų dienų įtemptų kovų pirmąją vietą užėmė kidulietis Giedrius Račiūnas, antrąją – šakietis Vytautas Jackus, trečiąją – kidulietis Tadas Račiūnas, penktąją – Mantas Aleksa, o devintąją – šakietis Žymantas Brazaitis. Prizininkai laimėjo taures, rėmėjų ir JKSC įsteigtus prizus.

Anot M. Aleksos, tenisas Šakiuose populiarus, tačiau treniruotis tinkamų sąlygų nėra. Nors turime tris teniso aikšteles, tačiau vienos yra privačios, kitos mokamos ar nelabai pritaikytos šiam sportui. Kaip gerąjį pavyzdį pagrindinis organizatorius mini Jurbarką, kuriame yra penkios teniso aikštelės – visos nemokamos ir visiškai pritaikytos sportui. Kad situacija pasikeistų, vaikinas žada – šis turnyras ne pabaiga.

„Norisi neapsiriboti turnyru, kad tik suorganizavome ir viskas. Planuose yra ir kitų turnyrų. Galbūt kitą vasarą suorganizuosime stovyklą vaikams“, – kalbėdamas apie ateities planus M. Aleksa priduria, jog pamačius kraštiečių aktyvumą norisi ir toliau stengtis, kad tenisas Šakiuose būtų prieinamas, jei ne visiems, tai bent daugumai kraštiečių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.