Rajono moksleiviai bei mokytojai ištiesė pagalbos ranką

gel gelbetojaiSpalio 21 d. vyko varžybos „Ištiesk pagalbos ranką“. Šakių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro iniciatyva buvo organizuojamos varžybos sveikatos ir saugos tema Jadagoniuose, Pagonijos pramogų parke.
 
Nuotr. Gelgaudiškio mokyklos mokiniai, pasivadinę „Gelbėtojais“, tapo varžybų nugalėtojais ir buvo apdovanoti diplomais bei medaliais.
 
Apie 160 dalyvių (septyniolika 8–9kl. moksleivių komandų ir  viena jungtinė mokytojų komanda) iš viso Šakių rajono susirinko tarpusavyje išbandyti ne tik savo jėgas, bet ir žinias. Varžybų dalyviai miške turėjo aplankyti 10 punktų, kuriuose atliko įvairias užduotis.

Punkte, pavadintame „Visuomenės sveikata“, komandos demonstravo gaivinimą, dėliojo sveikos mitybos piramidę, gelbėjo skęstančius ir apsinuodijusius. Punkte „Sportas“ demonstravo savo koordinaciją, atlikdami pusiausvyros užduotis. Priešgaisrinės tarnybos punkte dalyviai, apsirengę gaisrininkų uniformomis, neštuvais nešė nukentėjusiuosius ir rungėsi, kuris greičiau gesinimo žarna į kibirą prileis vandens. Punkte „Komandos“ dalyviai demonstravo komandinį darbą lįsdami per „voratinklį“. Kariuomenės organizuojamame punkte buvo ne tik galima išsipaišyti veidus, bet ir per skirtą laiką dalyviams reikėjo iškasti vienu kastuvu dvivietę duobę. „Lapių medžioklėje“ radijo lokatoriais buvo ieškoma paslėptų prietaisų, o punkte „Alpinizmas“ lynu reikėjo persikelti iš vienos pusės į kitą. Miško glūdumoje varžybų dalyviai buvo sulaikyti patruliuojančios policijos, kur jiems teko žymėti nerūkymo zonas savo vietovėje ir atlikti užduotis, susijusias su kelių eismo taisyklėmis pėstiesiems ir dviratininkams. Greitosios medicinos stotyje dalyviai ne tik imobilizavo sužeistuosius, bet ir gelbėjo nukentėjusius nuo gyvatės įgėlimo, apdegusius gaisre ir sušalusius. Turizmo punkte buvo statomos palapinės ir kraunamos kuprinės išlikimo žygiui.

Tai tik dalis užduočių, kurios buvo vykdomos varžybų metu. Kol buvo skaičiuojami rezultatai ir aiškinamasi varžybų laimėtojai, sušalusius ir išalkusius dalyvius kavinė „Kiba“ valgydino koše ir karšta arbata.

Pasistiprinę ir atgavę jėgas dalyviai rikiavosi atsiimti prizų. Garbingą pirmą vietą iškovojo Gelgaudiškio „Gelbėtojai“, antrąją – Šakių „Varpo“ mokyklos „Roksai“, o trečiąją – Plokščių „Žibutės“. Visuomenės sveikatos biuro specialistai  dėkingi visiems, prisidėjusiems prie varžybų, bei blogo oro nepabūgusiems Šakių rajono mokyklų komandoms ir jų vadovams. Varžybų organizatoriai viliasi, jog šis, lietaus nesugadintas renginys, taps kasmetiniu renginiu Šakių rajone ir pritrauks dar daugiau savo jėgas ir žinias išmėginti norinčių moksleivių.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.