Nors ir ant galvų lyja – niekam nerūpi?

sudargo mokykla
Nuotr. Tiek laikinai Kidulių pagrindinės mokyklos direktoriaus pareigas laikinai einantis Robertas Sakas, tiek mokyklos Sudargo Martyno Sederevičiaus skyriaus pavaduotoja ugdymui Alma Dragūnaitienė viliasi, kad lėšų pastato stogo dangos keitimui atsiras jei ne šių, tai kitų metų rajono savivaldybės biudžete.

Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Praėjusią savaitę vykusiame rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto komiteto posėdyje buvo paliesti ne tik privalomi išnagrinėti klausimai. Tarybos nariams bediskutuojant, kaip dažnai nutinka, į viešumą iškyla ir kitos, daugiau ar mažiau žinomos problemos. Taip nutiko ir su Kidulių pagrindinės mokyklos Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinio ugdymo skyriumi.

Lyg pūkinė kaldra?

Priėjus prie klausimo, susijusio su Kidulių dvaro sodybos svirno bei savivaldybės prisidėjimo prie jo avarinės būklės likvidavimo darbų, tarybos narių nuomonės, ar turėtų prisidėti savivaldybė, ar ne, išsiskyrė. Kai kurių tarybos narių manymu, šios lėšos galėtų būti skiriamos kitų darbų atlikimui.

„Kam? Dėl ko tas pastatas būtų atnaujintas? Dėl to, kad geras daiktas neprapultų, kaip močiutės pūkinė kaldra? Dėl to tie pastatai būtų atnaujinami?“ – teiravosi tarybos narė Eglė Dragūnaitytė.

Tęsdama tarybos narė pateikė realų pavyzdį, kur, jos nuomone, savivaldybės biudžeto lėšos galėtų būti panaudojamos kur kas racionaliau.

„Ant Kidulių mokyklos Sudargo skyriaus pastato šiferis uždėtas 1965 m., jau 21 m. kaip pasiektas jo susidėvėjimo laikas, kiekvieną kartą palijus vanduo bėga į elektros laidus, meras kiekvieną kartą atvažiavęs šnekėdavo, kaip jam gėda, kiek jis prisižadėjęs, bet dabar jau tikrai bus. Taip sakydavo visoms mokyklos direktorėms iš eilės. Čia yra realus savivaldybės pastatas, kuriame žmonės dirba, bet jam nėra pinigų“, – atvirai kalbėjo E. Dragūnaitytė.

Kiauras stogas – didelė problema

Nuvykus į Sudargo Martyno Sederevičiaus skyrių laikinai Kidulių pagrindinės mokyklos direktoriaus pareigas einantis Robertas Sakas kalbėjo, kad mokykla Kidulių pagrindinės mokyklos skyriumi tapo prieš ketverius metus ir tuo metu čia mokėsi apie 140–160, po to liko 100 vaikų. Dabar, kaip teigia pavaduotoja ugdymui Alma Dragūnaitienė, skųstis irgi nėra kuo, mat skyriuje mokslus kremta 71 vaikas ir tikimasi, kad ir ateinančiais mokslo metais skaičius nekis.

A. Dragūnaitienė juokaudama pasiguodė, kad žiema mokyklos bendruomenei veikiausias geriausias metų laikas, nes... nelyja. Tada ir galima ramiai gyventi, nes kabinetų sienos nešlampa. Didžiausia problema yra antro aukšto koridoriuje, mokytojų kambaryje, pavaduotojos kabinete ir kompiuterių klasėje, čia tik pradėjus lyti per stogą teka kiaurai.

„Kai lyja, mano kabinete būna it mini baseine, pastatyti 4–3 indai, kuriuose telkšo vanduo, bėgantis kiaurai per pastato stogą. Žinoma, bandome kažką daryti, mūsų darbininkas lipa ant stogo, bando tas skyles užkaišyti, bet tai padeda neilgam. Dabar nelabai matyti tie nubėgimai per sienas, nes vasarą buvo atliktas šioks toks kosmetinis remontas. Aišku, galėtume nieko nedaryti, nes lietus vėl viską sugadins, bet gyventi juk kažkaip reikia“, – guodėsi A. Dragūnaitienė.

Anot R. Sako, kiauras stogas problema tampa ir Kidulių pagrindinėje mokykloje, tačiau Sudarge situacija yra kur kas prastesnė.

Lėšų žadėjo

570 kv. m stogo dangos keitimui ne kartą dėl lėšų mokyklos bendruomenė į rajono savivaldybės administraciją kreipėsi dar tada, kai nebuvo skyriumi, po to buvo žodiniai prašymai... Buvęs rajono meras Juozas Bertašius taip pat ne kartą žadėjo, kad pastato stogo keitimui lėšų bus skirta, bet pažadai iki šiol ir telikę pažadais. Tiek R. Sakas, tiek A. Dragūnaitienė teigia, kad su tokiu prašymu kreipsis dar kartą, vildamiesi, kad bus išgirsti.

„Dar 2008 m., kai raštu kreipėmės į rajono savivaldybės administraciją, gavome atsakymą, kad mokyklos pastato remonto darbai bus įtraukti į sąrašą ir pateikti savivaldybės tarybai“, – komentavo A. Dragūnaitienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.