Moksleivius mokė mylėti save

mylek_saveRugsėjo 17 dieną Marijampolės profesinio rengimo centro (PRC) Kudirkos Naumiesčio skyriuje buvo organizuotas sveikatinimo projektinis  renginys „Mylėk save“. Jame dalyvavo nemažas moksleivių būrys iš Marijampolės PRC Kudirkos Naumiesčio skyriaus, Lukšių Vinco Grybo ir Griškabūdžio gimnazijų, Paluobių pagrindinės mokyklos ir Šakių džiudžitso ir kobudo klubo „Ošimas“.

Nuotr. Kūno kultūros mokytojas V.Smirnovas moksleivius mokė nuraminti sąmonę ir įveikti stresą.


Mokinius mylėti save mokė ir dvasines praktikas vedė Marijampolės PRC Kudirkos Naumiesčio skyriaus kūno kultūros mokytojas Vytautas Smirnovas ir zen praktikas Ričardas Uždravis iš Šakių  džiudžitso ir kobudo sporto klubo „Ošimas“.  R.Uždravis parodė mokiniams vieną iš tobuliausių apšilimo pratimų „Saulės pasveikinimą“, kuris visuomet atliekamas prieš praktikuojant kitus jogos pratimus. Tai puikiai atpalaiduoja sustingusius raumenis, išmankština kūną ir padeda atgauti lankstumą. Be to, šis pratimas stimuliuoja kraujo apytaką ir skatina gilų kvėpavimą, kuris atpalaiduoja kūną ir pašalina stresą bei įtampą.
 
V. Smirnovas moksleivius mokė kvėpuoti diafragma. Pasak jo, remiantis naujausiais moksliniais tyrimais,  diafragminis kvėpavimas įjungia limfinės sistemos veiklą, skirtą efektyviam organizmo valymui, nes anglies dvideginio koncentracija kraujyje išplečia arterijas ir sudaro puikias sąlygas „nunešti“ deguonį į pačias atokiausias organizmo vietas. Todėl gilus kvėpavimas su pauzėmis - tai gyvybiškai efektyvi pulsacija. „Kvėpavimas diafragma – veiksminga priemonė atstatyti nervų sistemą ir vidinę harmoniją. Įtampa mažėja iškart, kai kvėpavimas pasiekia savo įprastą ritmą, - teigė mokytojas. – Tuomet savikontrolės praradimas, kuris dažnai lydi stresą, mažėja. Svarbiausia, kiekvienas ramus įkvėpimas nuramina sąmonę ir mes randame jėgų eiti toliau.“

Moksleiviai noriai mokėsi parodytų  pratimų, o po renginio išsakė savo įspūdžius, aptarė patirtą malonumą. Šypsena puošė jų veidus. Dvasinės praktikos  – tai toks stebuklas, kuris leidžia imti laimę iš vidaus, kur ir yra tikrasis jos šaltinis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.