Ketvirtokams apie žaliąją energiją

turizmo_edukacijaKartais nereikia nei papildomo finansavimo, nei įsakymų iš viršaus, užtenka vien geros iniciatyvos, kad gyvenimas pasidarytų įdomesnis. Šiuokart jis paįvairintas rajono ketvirtokams – pamokų rutiną pagyvino Šešupės euroregiono turizmo informacijos centro edukacinė programa „Žalioji energija ir tavo mieste“.

Nuotr. Edukacinės programos metu pradinukai turėjo progą pamatyti, kaip iš arti atrodo vėjo jėgainė.

Kiekvienais metais Šešupės turizmo informacijos centras mini Rugsėjo 27-ąją – Tarptautinę turizmo dieną. Šį kartą parengta edukacinė programa mažiesiems mūsų rajono gyventojams. Jos tikslas – supažindinti ketvirtų klasių moksleivius su žaliąja energija ir jos plėtra mūsų rajone. Turizmo informacijos centro vadovė Eglė Plančiūnienė pasakojo, jog mintį būtent taip paminėti tarptautinę turizmo dieną padiktavo Pasaulinės turizmo organizacijos paskelbta šiemetinė tema: „Turizmas ir atsinaujinantys energijos šaltiniai“. Anot jos, daugelis ketvirtokų dar nežinojo, kas yra šiltnamio efektas, tačiau iš esmės galima pasakyti, jog šiuolaikiniai vaikai jau yra pakankamai nemažai matę ir girdėję.

Moksleiviams buvo paruošta neilga prezentacija apie besibaigiančius žemės išteklius bei alternatyvius energijos išgavimo būdus iš neišsenkančių bei atsinaujinančių energijos šaltinių.
 
Išklausę informaciją, ketvirtokai dalyvavo ekskursijoje po „Senukų“ prekybos centrą, kur energija gaunama saulės baterijomis, Raimundo Stanaičio įmonėje „Raisante“, prekiaujančioje saulės kolektoriais bei prie Antano Blockio vėjo jėgainių. Pasak turizmo centro direktorės E. Plančiūnienės, pastarasis objektas vaikams padarė bene didžiausią įspūdį, kadangi anksčiau jas yra matę tik iš tolo, dažniausiai važiuodami į Palangą. Ketvirtokai ne tik išgirdo apie vėjo jėgainių parametrus, bet ir patys jas išmatavo – ištyrė, jog vienai jėgainei apkabinti reikia jų šešių!

Turizmo centro direktorė pasakojo, jog jai pačiai didžiausia dovana buvo žibančios vaikų akys, jų linksma reakcija. Tai rodė, kad pradinukams ši tema įdomi, smagi, vaikai uždavė nemažai klausimų. Kiekvienas vaikas, dalyvavęs šioje programoje, gavo dovanų tušinuką ir pažymėjimą, o nuoširdžiai mažuosius priėmę rajono verslininkai – padėkos raštus.

E. Plančiūnienė pasidžiaugė, kad edukacinės programos rezultatais buvo patenkinti ir pedagogai, prašę sugalvoti daugiau tokių renginių. Vadovė patikino: tokių programų, susijusių su turizmu, centras planuoja rengti ir daugiau.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.