Lietuvos laisvės gynėjo atminimui - memorialinė lenta

memorialine lentaŠiųmetė Rugsėjo 1 –oji  - įsimintina diena ne tik Griškabūdžio gimnazistams, bet ir miestelio gyventojams. Prie buvusios mokyklos pastato vyko memorialinės lentos, skirtos  Lietuvos laisvės gynėjui Apolinarui Juozui Povilaičiui, žuvusiam prie televizijos bokšto, atidengimo ceremonija. Joje dalyvavo ir gausus žuvusio kraštiečio šeimos, giminaičių ir buvusių bendraklasių būrys, rajono savivaldybės vadovas ir administracijos darbuotojai.
 
Nuotr. Memorialinės lentos atidengimo ceremonija buvo patikėta A. J. Povilaičio našlei O. Povilaitienei ir rajono savivaldybės merui J. Bertašiui.
 
Apolinaras Juozas Povilaitis – pats vyriausias iš žuvusių prie televizijos bokšto kraupią sausio 13 –osios naktį. Jam buvo tik 54-eri. Šis geraširdiškai besišypsantis žmogus paveldėjo taikų, bet tvirtą genties, kuriai priklausė ir Lietuvos prisikėlimo šauklys Vincas Kudirka, būdą. A. J. Povilaičio senelė buvo A. Kudirkaitė.

Lietuvos laisvės gynėjas gimė Bliuviškių kaime, mokėsi Griškabūdžio vidurinėje mokykloje. Todėl čia, prie senosios miestelio mokyklos, ir buvo atidengta memorialinė lenta, skirta žuvusio kraštiečio atminimui. Ši ceremonijos dalis buvo patikėta rajono savivaldybės merui Juozui Bertašiui ir A. J. Povilaičio našlei Onai Povilaitinei. Griškabūdžio parapijos klebonas Vytautas Mazirskas ne tik aukojo Šv.Mišias, bet ir pašventino atidengtą memorialinę lentą.

Memorialinės lentos atidengimas vainikavo griškabūdiečių gimnazistų nacionalinį projektą „Atgal į ateitį“, kuris buvo įgyvendinamas prisijungus prie Pilietinės visuomenės instituto įgyvendinamo projekto „Kuriame Respubliką: visuomenės pilietinio veikimo kompetencijų ugdymas“, skatinančio mokyklų bendruomenės narius pilietinei veiklai.

Projekto dalyviai kartu su jiems vadovavusia istorijos mokytoja Virginija Puskunigiene domėjosi mūsų krašto žymių žmonių gyvenimu ir veikla bei jos įamžinimu.  Todėl ir kilo idėja pagerbti žuvusį už laisvę kraštietį A. J. Povilaitį. Generalinis projekto rėmėjas – Griškabūdžio žemės ūkio bendrovė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.