„Mano skveras“ sėkmingai tęsia gerų darbų maratoną

pleneras kukarskeAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Praėjusį penktadienį Kukarskės globos namų kiemelyje skambėjo ant pledų įsitaisiusių mažų ir didelių kraštiečių juokas, o įvairiais dažais išmargintos rankos įrodė, kad vyksta pleneras „33“.
 
Nuotr. Plenere „33“ kraštiečių nutapyti darbai rugsėjo mėnesį bus parduoti aukcione.
 
Visuomenininkių pagalba

Prieš bene trejus metus įsikūrusios visuomeninės organizacijos „Mano skveras“ vadovės Živilės Unguvaitytės bei dar dviejų visuomenininkių Dovilės Stasiulytės ir Živilės Žičkutės pastangų dėka Kukarskės globos namuose praėjęs penktadienis buvo kiek kitoks. Čia rinkosi menui neabejingi kraštiečiai, turintys atjautos dovaną.

Kaip pasakojo globos namų direktorė Asta Pranaitienė, senoliai tyliai, tačiau su nekantrumu laukė šios dienos. Nuo saulės pavėsyje pasislėpę Kukarskės globos namų gyventojai su malonumu stebėjo į plenerą susirinkusius šakiečius, o kai kurie ir patys džiūgaudami paėmė teptuką į rankas – tapė tai, kas gulėjo ant širdies, ar vaizdus, kurie buvo regimi vaizduotėje.

Šis pleneras yra tęstinis parodos „33“ projektas. Praėjusių metų spalio 31-ąją vykusioje parodoje buvo pristatyta šių trijų visuomenininkių kolektyvinė video projekcijos, fotografijos ir tapybos darbų paroda, kurios metu surinktos lėšos buvo skirtos VšĮ „Vaišnavų kultūros centras“ labdaros valgyklai paremti.

Daug kam kyla klausimas, kodėl plenero bei spalio mėnesį vykusios parodos pavadinimas „33“. Ž. Unguvaitytės teigimu, per parodos atidarymą buvo eksponuojami 33 darbai, yra trys idėjos autorės, o šis skaičius taip pat simbolizuoja dieviškąją meilę, kuri moko mylėti kiekvieną būtybę be išskaičiavimo, neskirstant pasaulio į juodą ir baltą.
Vyks aukcionas

Kaip teigė Ž. Unguvaitytė, mintis Kukarskės globos namuose surengti šį plenerą kilo dar praėjusiais metais, kai D. Stasiulytė sumanė, jog čia gyvenantiems asmenims reikėtų dovanoti meno terapiją.

„Dovilė labai norėjo čia gyvenantiems asmenims surengti meno terapijos užsiėmimus, bet tada pagalvojome, kodėl gi nesuorganizavus plenero, kuriame galėtų dalyvauti ne tik globos namuose gyvenantys asmenys, bet ir visi Šakių krašto gyventojai“, – pasakojo viena iš idėjos autorių.

Džiuginantis ir sveikintinas momentas – plenere nutapyti paveikslai rugsėjo mėnesį bus parduodami aukcione, kurio metu visos surinktos lėšos bus paaukotos Kukarskės globos namams. Kiekvienas į plenerą atvykęs kraštietis prieš atiduodamas savo darbą turėjo sugalvoti jam pavadinimą bei palinkėjimą asmeniui, kuris paveikslą įsigis.
 
Neapsakomai džiaugiasi

Pakalbinus Kukarskės globos namų direktorę ši sakė, kad „Mano skvero“ parama džiaugiasi nebe pirmą kartą, A. Pranaitienė minėjo, jog ši organizacija globos namus remia nuo pat savo įsikūrimo.

„Jūs pažiūrėki – globos namų gyventojai tiesiog švyti. Vieni kuklesni, kiti drąsesni, tačiau visi džiaugiasi šiandien pas mus sugužėjusiais svečiais, kurie daro tokį gerą darbą“, – įspūdžiais dalijosi A. Pranaitienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.