Taps šeimininkė turto, kuriuo nesididžiuoja

policijos pastate
Nuotr. Birutės ir Kęstučio gatvių sankirtoje esančiame senajame Šakių policijos komisariato pastate paliktas šiukšlynas netrukus taps rajono savivaldybės administracijos turtas.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Balandžio 15 d. Šakių savivaldybės administracija gavo Vyriausybės nutarimą, kad jai netrukus bus perduotas savarankiškoms funkcijoms vykdyti buvęs Šakių policijos komisariato pastatas. Beveik trejus metus it vaiduoklis stovėjęs pastatas vėl turės šeimininką, tik, deja, jam šis pastatas greičiau virs galvos skausmu nei džiaugsmu, kol priims sprendimą dėl tolimesnio jo likimo.

Beveik trejus metus savivaldybė siuntinėjo raginamus raštus perduoti minėto pastato dalį – priestatą, kurio dalis po policininkų išsikraustymo liko valstybės žinioj, tačiau raštai užstrigdavo tarp valstybinių institucijų, o rezultato nebuvo. Bėgo laikas, o senos statybos pastatas dar labiau sumenko, sunyko, apgriuvo – vaizdas baisus ir iš išorės, ir viduje. Kaip sako savivaldybės administracijos vadovai, gal iš karto po policijos pareigūnų išsikraustymo, dar 2016m. birželyje, ėmus pastatą eksploatuoti, būtų buvę iš to naudos, tačiau to negalėjo daryti, nes dalis pastato buvo tiesiog ne jų. Nors visas policijos komisariato pastatas ir buvo Šakių seniūnijos balanse, tačiau per ilgus dešimtmečius pasate šeimininkavę policininkai pristatė priestatą – areštinę, o virš jos porą kabinetų su vidaus tualetais. Būtent šis priestatas ir laikomas valstybės nuosavybe ir dėl jo perdavimo savivaldybė „ėjo Kryžiaus kelius“ ir ši klapata prasidėjo tik tada, kai į valdžią atėjo dabartiniai savivaldybės administracijos vadovai.

Kalbėdami apie paties pastato perdavimą, valdžios atstovai sako, kad ir taip pastatas buvo perduotas labai apleistas, nuniokotas, su visais jame paliktais nereikalingais rakandais. Tačiau tada policijos pareigūna nesusitvarkė savo „turto“, nes tuometinė savivaldybės administracija tiesiog to nereikalavo, nors buvo tartasi, kad jie susitvarkys, o savivaldybė toleruos jų neteisėtai pasistatytą stoginę prie naujojo komisariato. Tačiau kaip tąkart pareigūnai išėjo iš patalpų palikę šiukšlyną, taip išėjo...

Mero pavaduotojas Bernardinas Petras Vainius sako, kad skaudu ir dėl to, jog valstybė atsainiai žiūri į regionų politiką, nesirūpindama savo turtu ir nesugebėdama pasirūpinti laiku jo perdavimu – patiems reikia daryti spaudimus tai pačiai Vyriausybei, kad ši galų gale priimtų tinkamą sprendimą.

Koks likimas laukia šio pastato, dar svarstoma, o kol savivaldybė neturi perdavimo akto, negali imtis jokių veiksmų, tačiau daryti kažką reikės – netrukus skveras taps vienu labiausiai lankomų objektų Šakiuose, šalia stūksantis pastatas vaiduoklis miesto įvaizdžiui garbės tikrai nedaro.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.