Darė geriau, išėjo kaip visada

iklimpoGintarė MARTINAITIENĖ

„Ar tvarkant vieną vietą, reikia griauti kitą? Ar taip niokoti viską reikia? Žiūriu kaip dirba ir graudu darosi“, - apie prie Meno mokyklos atliekamus darbus kalbėjo priešais gyvenanti Loreta Aleknavičienė. Darbus vykdanti UAB „Hidrokesta“ tikino, kad artimiausiu metu viskas bus sutvarkyta.

Nuotr. Apie žolėje užklimpusią ir besimakojančią transporto priemonę darbus atliekančios įmonės vadovas kalbėjo, kad vairuotojas tiesiog neapskaičiavo, kur važiuoti.

Priešais Meno mokyklą gyvenanti L. Aleknavičienė tikino nesiekianti kažko kaltinti. Ji džiaugiasi, jog neseniai baigtas mokyklos pastato remontas, tvarkoma aplinka. „Labai gerai, kad dirba, bet kaip viską niokoja, nesaugo, laužo“, - kalbėjo S. Nėries gatvės gyventoja. Be to, dar prieš šventes darbus vykdančios UAB „Hidrokesta“ darbininkas išvertė jų namų tvoros stulpą, kuris nesutvarkytas iki šiol. Bet apie viską nuo pradžių...
 
Neapskaičiavo ir užklimpo

Meno mokyklos pastato rekonstrukcija jau baigta, tačiau iki šiol atliekami tam tikri darbai lauke. „Pirmiau padarė aikštelę, o paskui įrenginėja šaligatvį. Žiūriu ir graudu darosi. Ar tokiu oru galima išvažiuoti su pakrauta mašina?“, - žiūrėdama į pievoje užklimpusį ir besimakojantį automobilį teiravosi L. Aleknavičienė. Situaciją komentuodamas UAB „Hidrokesta“ vadovas Valdas Savukaitis aiškino, kad iki šiol viskas buvo gerai. „Tiesiog dabar neapskaičiavo. Įvažiavo ten, kur nereikėjo įvažiuoti, bet mes viską sutvarkysime“, - tikino pašnekovas. Meno mokyklos direktorius Einaras Martinaitis sakė, jog oro sąlygų nepasirinksi, tad trauktis nėra kur. „Ne vasara. Vienaip ar kitaip darbus pabaigti reikia, o tai, ką išvelnios, turės ir sutvarkyti. Norime turėti tvarkingiau, tad reikia ir pakentėti. Pavasarį išlyginsime, užsėsime žolytę“, - kalbėjo E. Martinaitis.

Išvertė tvorą

Tačiau niokojama ir velniojama ne tik žolytė. „Žiūriu pro langą, kad mano tvora griūva. Pakalbėjom, išsiaiškinom, kaltę pripažino ir žadėjo sutvarkyti. Tačiau pažiūrėkite, kas šiandien darosi. Jei tvoros nebūtų, tai tikriausiai ir į garažą įvažiuotų. Tai kiek galima tylėti?“ - klausė šakietė. V. Savukaitis taip pat patikino, kad dėl tvoros sutvarkymo buvo susitarta ir nustebo sužinojęs, kad sulaužytas stulpas dar nesutvarkytas. „Šiandien dar kartą pasiteirausiu, bet jau turėjo būti sutvarkyta, ir meistras surastas, ir viską“, - kalbėjo UAB „Hidrokesta“ vadovas. Be to, visi darbai planuojami baigti artimiausiu metu, tad ir gyventojai galės ramiau atsipūsti.

Nori vienpusio eismo

Visgi S. Nėries gatvės gyventojams aptartos problemos nėra vienintelis galvos skausmas. Jie ne kartą kėlė klausimą dėl eismo apribojimo ir vienpusio eismo įrengimo jų gatvėje. Dėl to buvo rinkti parašai ir kreiptasi į savivaldybę, tačiau šis klausimas taip ir liko kyboti ore. Tikriausiai kiekvienam, bent kartą šia gatve važiavusiam vairuotojui, teko pakeiksnoti dėl sunkesnio prasilenkimo su priešpriešais atvažiuojančia mašina. „Tikrai siaura gatvė, o jei dar ir sunkiasvorės važinėja, tai išvis siaubas. Be to, mokiniai į Meno mokyklą eina“, - pasakojo L. Aleknavičienė. Kad problema žinoma, pripažino ir Saugaus eismo komisijos pirmininkas bei Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis. „Šis klausimas buvo svarstytas komisijos posėdyje, bet iki galo neišspręstas“, - pripažino K. Kuncaitis. Pasak jo, tuomet sprendimui dėl vienpusio eismo minėtoje gatvėje prieštaravo policija. Be to, buvo svarstyta eismą apriboti ne tik S. Nėries, bet ir Beržų gatvėje. Kol kas toliau spręsti šį klausimą, kaip tikino Saugaus eismo komisijos pirmininkas, galima „tik popieriuje“, nes nėra finansavimo. „Ateityje, manau, svarstysime šį klausimą“, - korektiškai pažadėjo pašnekovas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.