„Zanavyko“ startas – su nauja sudėtimi

zanavykas3Praėjusį antradienį Šakių krepšinio klubas „Zanavykas“ pralaimėjo Birštono „Jazz - Diremta“ komandai, tačiau komandos vadovas tikina, kad pralaimėjimas patirtas laiku, o dėl to kaltas ir kvailas krepšininkų žaidimas. Džiūgauti galima nebent dėl to, kad pagaliau aiški ir galutinai patvirtinta komandos sudėtis.

Nuotr. Atsinaujinusio „Zanavyko“ pagrindinis sezono tikslas – kitais metais žaisti Nacionalinėje krepšinio lygoje.

Antradienį „Zanavyko“ krepšininkai, kovodami „Perkūno“ Didžiosios taurės turnyre, susitiko su Birštono „Jazz – Diremta“ komanda ir, nors du pirmuosius kėlinius šakiečiai pirmavo, visgi rezultatu 91: 79 pralošė prieš birštoniečius.

Rezultatyviausiai rungtynių metu žaidė R. Ostreika, į priešininkų krepšį pataikęs net 18 taškų. V. Stanevičius surinko 14 tšk., M. Karpičius - 11 tšk., Ž. Danielius pataikė10 tšk. Komandos vadovas Vytautas Strokas teigė, kad šakiečių žaidimas buvo tiesiog žioplas ir kvailas, todėl jie ir pralošė. Be to, jis mano, kad pralaimėjimas patirtas laiku, nes kai kurie krepšininkai po ankstesniųjų dviejų pergalių buvo užrietę nosis. Be to, buvo galimybė pamatyti bei įvertinti klaidas, nesugebėjimą tinkamai žaisti po krepšiu.
 
Ateinantį savaitgalį startuoja Regiono krepšinio lyga, tad jau patvirtinta ir komandos sudėtis. Be praėjusį sezoną žaidusių G. Būdos, M. Karpičiaus, Š. Jurgučio, R. Ostreikos, T. Butkaus, M. Riaukos, P. Valaičio, A. Stanaičio, šį sezoną „Zanavyke“ žais aštuoni nauji žaidėjai.

Į komandą sugrįžo T. Kardauskas, joje žais lukšietis P. Martišius, E. Simonavičius. „Zanavyką“ pastiprins ir praėjusiais metais Nacionalinėje krepšinio lygoje žaidę krepšininkai - V. Stanevičius (praėjusį sezoną vidutiniškai surinkęs 6.9 tšk.), G. Maciulevičius (7.2 tšk.), G. Ratkevičius, Ž. Danielius (3.5 tšk.), A. Pelš (6.7 tšk.). Jis šakiečiams žinomas kaip vienas iš „Fuji“ komandos lyderių, žaidusių rajono A lygoje.

Pasak komandos vadovo V. Stroko, lyginant dvejų pastarųjų metų komandos sudėtį, šiųmetinė komanda atrodo stipresnė. Be to, sudėtis dar gali būti tikslinama iki sausio 20 dienos. „Mums dar būtinai reikia aukšto žmogaus. Daug ką į vietas sustatys ir pirmosios rungtynės, pažiūrėsime, ką mes galime. Dar vyksta, jei taip galima sakyti, šioks toks apsišaudymas, nes vieną dieną žaidžiame puikiai, o kitą išvis nepažaidžiame“, - kalbėjo V. Strokas. Apie gana plačius „Zanavyko“ užmojus žinome nuo seniau. Komandos siekis kitą sezoną žaisti Nacionalinėje krepšinio lygoje. Kiek tai realu, parodys laikas.

„Zanavykas“ artimiausią savaitgalį namuose žais dvejas rungtynes. Spalio 21 dieną, 18 val., šakiečiai susitiks su Biržų „Rinkuškių alus“ krepšininkais, spalio 22 dieną, 14 val., žais su Panevėžio „Bangenė – Aivera“ krepšininkais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.