Už suteiktą pagalbą – saldi dovana

padekaGintarė MARTINAITIENĖ

Ritiniuose gyvenantis Kęstutis Kasparevičius atvyko padėkoti medikams už suteiktą pagalbą ir itin juos nustebindamas įteikė tortą. Vyriškis įsitikinęs, kad Priėmimo skyriuje suteikta pagalba jį ištraukė iš mirties gniaužtų.

Nuotr. Dėkingumo tortas iš K. Kasparevičiaus rankų buvo įteiktas Priėmimo skyriaus darbuotojoms.

K. Kasparevičius tik pirmadienį grįžo iš Kauno klinikų, kur jam buvo diagnozuotas miokardo infarktas, o jau antradienį su tortu rankose pas savo gelbėtojus, kaip pats įvardijo, keliavo į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių. K. Kasparevičius įsitikinęs, kad jei ne šio bei Reanimacijos skyrių specialistų pagalba, jo šiandien jau galėjo ir nebūti tarp gyvųjų...
 
K. Kasparevičius pasakojo, kad pasijutęs blogai kreipėsi į savo šeimos gydytoją Šakių poliklinikoje. Žmona bandė užregistruoti ir sutarti dėl apžiūros. „Šiais laikais, jei nori pakliūti pas savo gydytoją, prieš kokią savaitę užsiregistruoti reikia. Nueini, eilė žmonių, visi iš anksto susitarę, tai niekas ir nekreipia dėmesio. Atrodo, sveikas diedas atėjo“, - pasakojo ritiniškis. Nors dėl apžiūros su šeimos gydytoja buvo susitarta, tačiau laukimas darėsi vis labiau nepakeliamas. „Krūtinę spaudžia, rankas suka, įeini į patalpą, trūksta oro, tai sėdžiu lauke ant suoliuko ir nežinau, ką daryti, laukiu“, - prisiminimais dalijosi K. Kasparevičius. Jis sako, gerai, kad pro šalį ėjo, berods, Šakių greitosios medicinos pagalbos stotyje dirbantis vyriškis rekomendavęs nedelsiant kreiptis į Priėmimo skyrių. „Jau nežinojau, ką daryti. Pasakiau, kas yra ir klausiau, kaip elgtis. Tai liepė greit keliauti į Priėmimą“, - prisiminimais dalijosi vyriškis. Dabar jis sako kiekvienam patartų nedelsti, nes nežinai, galbūt čia jau bėga paskutinės tavo gyvenimo akimirkos. „Tikriausiai jau būčiau miręs taip ir nesulaukęs pagalbos, nes jau naktį prastai jaučiausi“, - guodėsi K. Kasparevičius.

Jausdamas dėkingumą medikams jis antradienį su tortu rankose pas juos ir nukeliavo bei padėkojo už suteiktą pagalbą bei linkėjo sėkmės toliau dirbant šį prasmingą darbą. „Aišku, tai jų darbas, pareiga, bet vis vien...“, - apie sumanymą atsidėkoti kalbėjo K. Kasparevičius. Netikėtai aplankytos Priėmimo skyriaus darbuotojos, sulaukusios tokio įvertinimo, buvo itin nustebusios ir teigė, jog tokie atvejai jų darbo praktikoje itin reti. „Labai malonu, kad taip saldžiai įvertinote. Labai ačiū. Linkime jums nesirgti“, - priimdama tortą kalbėjo Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus vyresnioji slaugos administratorė Irena Petrauskienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.