Kurios bendrovės dirbo pelningiausiai?

pinigai2Nors sunkmetis iš mūsų gyvenimo nesitraukia, tačiau gyventi reikia toliau. Pažvelkime, kaip praėjusiais metais sekėsi penkiems rajono UAB-ams. Trumpai dirstelsime, ar bendrovėms metai buvo pelningi, ar ne. Ar ankstesniais metais iš pelningiausios tapusi nuostolingiausia UAB „Šakių vandenys“ išsikapstė „iš minuso“?

Rajono savivaldybė yra visų akcijų savininkė UAB „Šakių laidotuvių namai“, „Šakių vandenys“, „Šakių autobusų parkas“, „Šakių šilumos tinklai“. UAB „Šakių vaistinė“ savivaldybei priklauso 97 proc. akcijų, UAB „Marijampolės atliekų tvarkymo centre“ – 20 proc. akcijų.

Šįkart pažvelgsime, kam praėjusiais metais iš penkių savivaldybei priklausančių bendrovių sekėsi geriausiai. Pagirtinai praėjusiais metais dirbo UAB „Šakių autobusų parkas“. Jei 2009 metais jie turėjo 128 tūkst. 611 litų nuostolį, tai 2010 metais jis sumažėjo iki 59 tūkst. 30 litų, o praėjusiais metais ši bendrovė jau pasiekė 30 tūkst. 562 litų pelną.
 
Gana nemažai 2011 metais išaugo UAB „Šakių laidotuvių namai“ pelnas. Pavyzdžiui, jei 2010 metais jie metus užbaigė su 12 tūkst. 190 litų pelnu, tai 2011 metais jis padidėjo iki 54 tūkst. 925 litų.

2010 metais pelningiausiai dirbusios UAB „Šakių šilumos tinklai“ pelnas nuo 359 tūkst. 368 litų sumažėjo iki 154 tūkst. 693 litų 2011 metais.

UAB „Šakių vaistinė“ dvejus metus neišbrenda iš skolų. 2010 metus ši bendrovė baigė su minus 829 litais, o praėjusiais metais su minus 585 litais.

Bene didžiausią sumaištį praėjusiais metais kėlė UAB „Šakių vandenys“ veikla. Ši bendrovė 2009 metais dirbo pelningiausiai, o 2010 metais ji patyrė net daugiau nei pusės milijono nuostolius. Tiesa, praėjusiais metais šie nuostoliai sumažėjo iki 139 tūkst. 342 litų.

Tarybos posėdžio metu bendrovės vadovas Vaidas Litinskas patikino, kad UAB „Šakių vandenys“ dėl netinkamos apskaitos negauna apie 20 proc. pajamų. Traktuojama, kad taip yra dėl nesąžiningai deklaruojamų skaitiklių rodmenų ir dėl vandens nutekėjimo. Posėdžio metu tai buvo pavadinta „nedagava“ tarp parduodamo vandens ir gaunamų pajamų. Meras Juozas Bertašius ir Ūkio komiteto pirmininkas Henrikas Zaremba tikino, kad tokios nesąmonės tiesiog negali būti ir ragino artimiausiu metu ieškoti šios problemos sprendimo būdų. „Taip negali būti, kas čia dar per nedagavos, juk komisija aiškinosi, tyrė ir dabar vėl čia kažkas. Juk tas vanduo niekur neiškeliauja“, - kalbėjo H. Zaremba.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.