Prie problematiškiausio verslo centro vairo – nauja direktorė

verslo_centrasAsta GVILDIENĖ

Balandžio 3 dieną savivaldybės mero Juozo Bertašiaus darbo kabinete vyko jau antrasis šiais metais Verslo informacijos centro dalininkų susirinkimas. Atsistatydinus po ilgalaikės ligos grįžusiai direktorei Aurelijai Baužaitei, pagaliau šias pareigas jau nuo balandžio 5 dienos pradėjo eiti naująja direktore patvirtinta Daiva Palukaitienė. Be to, buvo išspręsti klausimai, iki šiol stabdę įstaigos veiklą, trukdę verslo informacijos centrui normaliai funkcionuoti.

Nuotr. Atsistatydinus A.Baužaitei (antroji iš kairės), Verslo informacijos direktorės pareigas nuo balandžio 5 dienos pradėjo eiti D.Palukaitienė (pirmoji iš dešinės).

Pasiprašė atleidžiama iš darbo

Po ilgos ligos į darbą kovo 15 dieną sugrįžusi A.Baužaitė ilgai jame neužsibuvo. Dalininkų susirinkime ji pateikė prašymą nuo balandžio 5 dienos atleisti ją iš užimamų pareigų. Tiesa, kodėl pasitraukia, neįvardijo ir priežastis nutylėjo. Tačiau, pasak mero, nereikia gręžiotis atgal ir ieškoti kokių nors priekabių -  šis prašymas buvo iš karto patenkintas. Beje, nepadėkoti už ilgametį darbą A.Baužaitei, išdirbusiai direktore nuo pat Verslo informacijos centro įsikūrimo pradžios, taip pat sakė negalintis, todėl jai įteikė puokštę raudonų rožių.
 
Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas, dėkodamas išeinančiai Verslo informacijos centro vadovei, teigė negalintis nepaminėti, kad ne viskas buvo blogai, rezultatai yra – uždirbta ne dešimtimis, o šimtais tūkstančių litų. A.Baužaitė patikslino, kad per jos vadovavimo  metus uždirbtas netgi vienas milijonas. Vėliau A.Girdauskas patikslino, kad čia įeina ne tik per projektus pritraukti pinigai, bet ir Ūkio ministerijos, ir savivaldybės skirtas finansavimas.

Ginčai dėl naujos direktorė skyrimo

Susirinkime dalyvavusi Ūkio ministerijos Smulkaus ir vidutinio verslo departamento Verslo aplinkos gerinimo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Bujauskienė siūlė laikinai paskirti naują verslo informacijos centro vadovę, kitu atveju ji atsisakys balsuoti. Mat pagal naują ministerijos nurodymą, direktorė turėtų būti renkama konkurso tvarka. Tam paprieštaravo ir meras, ir Verslo klubo nariai, nes pagal įstatus direktorė renkama balsuojant už iškeltą kandidatūrą. „Laikini dalykai mums nepatinka“, - atsakė meras į N.Bujauskienės pastabą, kad nėra nieko pastovesnio už laikinumą.  

Mero pavaduotoja R.Rauktienė patikino, kad kliūčių išrinkti nuolatinį vadovą nėra. „Mes vadovaujamės įstatymais, o ne nurodymais, -  tvirtino ji. – Juk nėra nieko aukščiau už įstatymą.“ Taip balsuojant dviem dalininkams už, ministerijos balsas nebuvo lemiamas, ir Verslo informacijos centro vadove išrinkta jau seniai į šią vietą numatyta kandidatė – Šakių „Žiburio“ gimnazijos verslo ir vadybos technologijos mokytoja Daiva Palukaitienė. Ji ketina dirbti dviejuose darbuose, nes užimdama verslo informacijos centro direktorės pareigas nenori atsisakyti ir darbo mokykloje.

Pristatydama naują verslo informacijos centro veiklos planą, kuriame didelis dėmesys skiriamas, kaip pinigų užsidirbti  patiems ir numatytos priemonės, kaip tai pasiekti, ji pabrėžė pradedančiųjų verslininkų krepšelius, vadinamuosius vaučerius, Ūkio ministerijos paramą ir buhalterinės apskaitos paslaugą, kuri čia pat buvo įtraukta į įstatus.

Pavadino problematiškiausiu centru

Ūkio ministerijos specialistė pabrėžė, kad tokio nenumatyto atvejo, kuris įvyko Šakių rajone, kai susirgus direktorei niekas negalėjo sušaukti dalininkų susirinkimo, nes tai padaryti įstatuose iniciatoriumi numatytas tik vienintelis centro vadovas, nebuvo visoje šalyje. Todėl ji pasiūlė įstatuose numatyti, jog centro vadovei negalint sušaukti dalininkų susirinkimo, tai gali padaryti vienas iš dalininkų.

„Pasimokę iš šios karčios patirties, tokias pataisas inicijuojame ir kituose Lietuvos Verslo informacijos centruose“, - teigė N.Bujauskienė, savivaldybės merui, jo pavaduotojai Rimai Rauktienei, Verslo klubo viceprezidentei Loretai Valaitienei ir kitiems jo nariams bei Verslo informacijos centro darbuotojams, pabrėždama, kad visus klausimus būtina išspręsti šiandien, nes ji trečią kartą į Šakius tikrai nevažiuosianti. Pasak jos, užtenka, kad tris mėnesius ministerijoje buvo nagrinėjama Šakių verslo informacijos centro situacija. „Tokio problematiško centro, kaip čia, Lietuvoje daugiau niekur nėra“, - tiesiai šviesiai išrėžė ministerijos darbuotoja.

Išsikėlus gimnazijai į „Aukuro“ mokyklos patalpas, mero teigimu, senajame pastate liks vietos visiems – ir bendrabučiams, ir menams, ir verslui. „Todėl, jei Verslo informacijos centras pageidaus, jis galės iš „to rūsio“ persikelti į buvusį gimnazijos pastatą“, - patvirtino jis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px