Vasaros palydėtuvės kitaip

girenai dviraciaiGirėnų bendruomenė kasmet dalyvauja projekte „Eismo saugumas bendruomenėse“. Šiais metais jos nariai išsiruošė į dviračių žygį „Su dviračiu pas kaimyną“. O Gelgaudiškio dvaro prieigose jaunimas iš viso rajono paminėjo Tarptautinę jaunimo dieną.

Nuotr. Įvairaus amžiaus dviratininkai iš Girėnų dalyvavo žygyje „Su dviračiu pas kaimyną“.

Į Girėnų kaimą susirinkusius 25 įvairaus amžiaus dviratininkus pasveikino Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šakių rajono policijos bendruomenės pareigūnė, Girėnų bendruomenės narė Aušra Mockevičiūtė. Ji pasidžiaugė, jog visi dalyviai vilki šviesą atspindinčias liemenes, o daugelis vaikų – su šalmais, papasakojo, kaip turi būti paruoštas dviratis, bei priminė Kelių eismo taisyklėse numatytas dviratininkų pareigas.
 
Iš Girėnų žygeiviai patraukė Lukšių link, kur pirmiausiai sustojo Siesarties vingio parkelyje. Apžiūrėję parkelyje esančias skulptūras, atsigaivinę bei įsiamžinę prie simbolinių vartų į Lietuvos vardo tūkstantmetį, girėniškiai patraukė į Zyplių krašto muziejų, kuris taip pat dalyvauja projekte „Eismo saugumas bendruomenėse“. Muziejaus direktorė Rima Vasaitienė žygio dalyviams aprodė muziejaus ekspozicijas ir veikiančias parodas. Vėliau visi aplankė Zyplių dvarą, jo teritorijoje tuo metu vykusią keramikos šventę „Pirksiu molio puodynę“. Iš Zyplių dviratininkai važiavo prie Valiulių ežero, kur jų laukė Mureikų šeimynos išvirta sriuba. Prieš vakarienę visiems dalyviams buvo išdalinti atšvaitai. Jauniausiam ir vyriausiam žygeiviui atiteko specialūs prizai. Dviratininkai kalbėjo apie menką dėmesį dviratininkams bei dviračių takų stygių rajone.

Šakių rajono policijos komisariato bendruomenių pareigūnė Aušra Mockevičiūtė trisdešimt vaikų ir jaunuolių iš viso rajono pakvietė į Gelgaudiškį pabūti kartu ir dalyvauti antrame projekto „Mes – vienos saulės vaikai 2016“ renginyje – orientacinėse varžybose. Susirinkusius vaikus ir jaunuolius pasveikino ir sėkmės varžybose palinkėjo Gelgaudiškio bendruomenės centro „Atgaiva“ atstovė Genutė Žilinskienė bei Gelgaudiškio kultūros centro turizmo administratorius Saulius Urbanavičius. Pastarasis pravedė ekskursiją po Gelgaudiškio dvarą.

Susiskirstę į komandas, dalyviai leidosi 2,5 km ilgio orientacinių varžybų trasa, kuri driekiasi dvaro ir jo parko teritorijoje – Gelgaudiškio pažintiniu taku. Bėgdami trasa varžybų dalyviai aplankė „Žvaigždę“ – aikštelę, iš kurios taisyklingai aštuoniomis kryptimis iškirstos proskynos (takai), aplankė „Asesoriaus kapą“, „Velnio kalną“,  šaltinį ir kt. Trijuose punktuose varžybų dalyvių laukė policijos pareigūnų parengtos užduotys, o jų neatlikusiems buvo skirtas baudos laikas.

Kad laikas neprailgtų laukiant nugalėtojų paskelbimo ir dalyviai atgautų varžybų metu prarastas jėgas, policijos pareigūnai juos vaišino ant laužo virta sriuba.

Visi varžybų dalyviai gavo padėkas, o nugalėtojai apdovanoti medaliais ir diplomais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.