Antrajame rinkimų ture rinkėjai balsuoja aktyviau

isankstinis balsavimas2
Aktyvūs ne tik mūsų, bet ir kitų apygardų rinkėjai, pasirinkę galimybę pilietinę valią atlikti Šakiuose. Tokių rinkėjų iš kitų miestų iki ketvirtadienio buvo 67. D. Pavalkio nuotr.

Nuo pirmadienio vyksta išankstinis balsavimas antrame rinkimų ture. Sūduvos šiaurinėje rinkimų apygardoje, beje, kaip ir visoje šalyje, rinkėjų aktyvumas yra gerokai didesnis nei pirmajame.

Sūduvos šiaurinės rinkimų apygardos pirmininkė Lilija Sniečkuvienė informavo, kad iki ketvirtadienio ryto Šakiuose buvo balsavę 1206 rinkėjai, Kazlų Rūdoje – 530, tad bendras rinkėjų skaičius sudarė 1736, kai (pirmame ture tokiu metu buvo balsavę maždaug 300 rinkėjų mažiau). Gana aktyvūs ir kitų apygardų rinkėjai iš Kauno, Vilniaus, Jurbarko ar Marijampolės, kurie savo pilietinę valią nusprendė atiduoti mūsų apygardoje. Štai trečiadienį Šakiuose tokių rinkėjų buvo 27, antradienį – 28, o pirmadienį – 12.

Nors išankstiniai rinkimai vyksta sklandžiai, rinkėjai, atsižvelgdami į epideminę situaciją, elgiasi atsakingai, šiokių tokių nesusipratimų būta Ežerėlio slaugos namuose. Pasak L. Sniečkuvienės, stebėtojui nepatiko, kad į palatą užėjo socialinė darbuotoja, kuri sulankstė balsavimo biuletenį, pacientui padėjo atlikti pilietinę pareigą.

„Aš manau, kad tai ne pažeidimas, ji tokią teisę turi“, – sakė Sūduvos šiaurinės rinkimų apygardos pirmininkė, pasakojusi, kad daugiau į palatą niekas nebuvo įleistas, visi procesą galėjo stebėti už pradarytų durų, girdėti, kas buvo kalbama.

Nuo trečiadienio iki penktadienio balsavimas vyks specialiuosiuose punktuose: ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose bei bausmių atlikimo vietose. Penktadienį ir šeštadienį balsavimas vyks namuose. Dalyvauti rinkimuose turi būti užtikrinama galimybė ir saviizoliacijoje esantiems asmenims. Iki ketvirtadienio, pasak L. Sniečkuvienės, balsuoti norą išreiškė 10 saviizoliacijoje esančių žmonių, bet mano, kad iki sekmadienio šis skaičius didės. Norą atlikti pilietinę pareigą yra pareiškusios ir dvi Covid-19 sergančios šeimos, pas kurias vyks specialiai suburta grupė.

„Jeigu ir rinkimų dieną gausime pranešimą, kad yra saviizoliacijoje, kaip VRK nurodo, kad pasižiūrėtume lanksčiai ir nuvyktume pas žmogų“, – teigė apygardos pirmininkė.

Beje, suburti specialias grupes nebuvo lengva nei šalyje, nei mūsų apygardoje, nes niekas nesiveržia nei pas saviizoliacijoje esančius, nei tuo labiau pas koronavirusu sergančius asmenis. Iš 49 apylinkių vos ne vos atsirado aštuoni žmonės keturiose apylinkėse.

Antras Seimo rinkimų turas vyks spalio 25 dieną.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.