Debiutavo Panovių lėlių teatras

leliu teatrasPrieš pat Naujuosius metus, kalėdinio karnavalo metu, Kudirkos Naumiesčio kultūros centro salėje startavo ir džiugių emocijų  žiūrovams dovanojo Panovių laisvalaikio salės lėlių teatras.

Nuotr. Panovių laisvalaikio salės lėlių teatre – kol kas tik keturi artistai.

Jo vadovė ir režisierė Rūta Bučinskaitė kartu su trimis 5–8 klasių vaikais pristatė spektaklį pagal Kosto Kubilinsko pasaką „Veršelis – kanapių ryšelis“.
 
Panovių laisvalaikio salės lėlių teatro vadovė R. Bučinskaitė sako, kad šis pasirodymas buvo jų teatro debiutas. Idėja sukurti tokį teatrą kilo pačiai vadovei, nes norėjo sugalvoti prasmingą veiklą, kurioje galėtų dalyvauti vyresniųjų klasių moksleiviai. Nusprendusi įkurti lėlių teatrą, pirmiausia vadovė pradėjo gaminti lėles. Tai jai atnešė ne ką menkesnį malonumą negu pati teatro idėja. Prie sceninių dekoracijų kūrimo prisidėjo ir tame teatre vaidinantys vaikai.

Kudirkos Naumiestyje vykęs kalėdinis karnavalas buvo ne vienintelė naujai gimusio lėlių teatro pasirodymo vieta – žiūrams šis spektaklis buvo parodytas Panovių laisvalaikio salėje bei Barzdų kultūros namuose.

Anot pačios vadovės, džiugu, kad visų trijų pasirodymų metu spektaklis susilaukė daug emocijų iš pačių mažiausiųjų žiūrovų, kurie linksmai reagavo, kai spektaklio herojams sekėsi, ir jaudinosi, kai nesisekė. Ateityje R. Bučinskaitė žada dovanoti dar ne vieną pasirodymą mūsų rajono gyventojams – ketina vykti su naujuoju teatru ten, kur tik bus pakviesti. Iki pavasario savo repertuaro keisti neketina, o ateities planų režisierė neatskleidžia, tik sako norinti į šią smagią veiklą įtraukti dar daugiau paauglių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.