„Maisto banko“ akcijoje – mažiau ir aukotojų, ir produktų

maisto banko akcija1
Šį savaitgalį vykusioje „Maisto banko“ akcijoje tradiciškai dalyvavo ir labdaros centro „Namai visiems“ savanoriai, kurie paramą rinko dviejose prekybos vietose. D. Pavalkio nuotr.

Spalio 23–24 dienomis visoje Lietuvoje vėl vyko „Maisto banko“ akcija, kurios metu skatinama aukoti maisto produktus nepasiturintiems gyventojams. Nepaisant to, kad gyventojai aukojo organizacijoms gana dosniai, maisto produktų surinkta perpus mažiau negu prieš metus, o ir pačių aukotojų skaičius sumažėjęs dvigubai.
 
Šįkart akcijoje dalyvavo tik dvi rajono organizacijos – Šakių vaikų globos namai ir VšĮ „Namai visiems“, geriau žinoma kaip labdaros valgykla. Šakiuose „Maisto banko“ akcija vyko trijose parduotuvėse – „Maximoje“, „IKI Eko“ ir „Aibėje“. Dviejose pirmose  parduotuvėse paramą rinkusiems „Namai visiems“ per dvi dienas 466 gyventojai paaukojo 1 tūkst. 139 vienetus įvairių maisto produktų. Šiose dviejose parduotuvėse žmonės dosniausiai aukojo makaronus – jų nupirkta netgi 284 vienetai, antra prekė, kurią gausiai aukojo labdarai, buvo aliejus – iš viso 128 vienetai. Tarp daugiausiai suaukotų produktų yra ir kruopos (124 vnt.), ir cukrus (69 vnt.). „Aibės“ parduotuvėje dvi dienas paramą rinko Šakių vaikų globos namų savanoriai, kuriems 180 gyventojų paaukojo 379 ilgo galiojimo produktus. Daugiausiai taip pat buvo paaukota makaronų (118 vnt.), aliejaus (60 vnt.), kruopų (45 vnt.). Iš viso Šakiuose per šias dvi dienas 646 gyventojai paaukojo labdaros organizacijoms 1 tūkst. 518 vienetų prekių. Pernai rudenį šios akcijos metu labdarai aukojo 1 tūkst. 223 žmonės, o iš viso buvo paaukota 2 tūkst. 669 vienetai įvairių maisto produktų.

Kaip informavo savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Pilypaitytė, vykdant šią akciją dėl koronaviruso grėsmės buvo imtasi visų įmanomų atsargumo priemonių ir sumažintas savanorių skaičius parduotuvėse. Per dvi dienas trukusią akciją „Maximos“ parduotuvėje dirbo septyni savanoriai, „IKI Eko“ – devyni, o „Aibės“ parduotuvėje 21 savanoris.

Dėl koronaviruso neįvykus pavasarinei „Maisto banko“ akcijai, šį savaitgalį vykusi yra ypač svarbi, nes tai vienintelė galimybė surinkti ilgiau galiojančių maisto produktų akcijoje dalyvaujančioms socialinėms organizacijoms, kurios skelbia, kad jų atsargos jau visai išseko.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.